Güncel Haberler

Hem Olympiakos Hem de Milano Delaney İçin Nabız Yokluyorlar

Bu sezon Barcelona forması ile Turkish Airlines Euroleague‘e dönen ve beklendiği gibi iyi bir performans sergileyen Malcolm Delaney‘i yeni sezonda farklı bir takımda görebiliriz.

Yıldız guardın kontratı gelecek sezonu da kapsıyor ama farklı opsiyonlar da içerdiği için kararı kendisi verecek.

Delaney’nin kontratında 22 Haziran’a kadar Euroleague için kullanabileceği bir çıkış opsiyonu bulunuyor. Bunu bilen talipleri de ona olan ilgilerini iletmiş durumdalar. Eurohoops’un haberine göre hem Olimpia Milano hem de Olympiakos oyuncunun menajerine ilgilerine ilettiler. Birleşik Amerikarlı guard eğer takımdan ayrılırsa onu yeni sezonda kadrolarında görmek istiyorlar.

Yıldız guardın kontratında ayrıca NBA çıkışı için de bir opsiyon yer alıyor. Buna göre isterse Temmuz ayının ortasına kadar bir NBA takımı ile anlaşarak da Barcelona’dan ayrılabilir. Ama NBA’de corona salgınının da etkisiyle serbest oyuncu marketinin bu yaz ne zaman başlayacağı belli değil. Bu nedenle Delaney için asıl opsiyon 22 Haziran’a kadar serbest kalırsa yine Euroleague olacaktır.

EDİTÖR YORUMU:

31 yaşındaki tecrübeli yıldız, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta forma giymiş ve 10.2 sayı, 4.8 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. Delaney’nin kalitesini tartışmaya gere yok. Yıldızlarla dolu Barça’da guard sorunu yaşanmasının etkisiyle omuzlarına beklenenden fazla yük bindi bu sezon ama onun da altından kalktı. Davies, Higgins, Mirotic gibi skor opsiyonlarını en verimli şekilde kullanmasının yanı sıra takımının ne zaman skora ihtiyacı olsa sahnedeydi. Halen Euroleague seviyesinde en değerli ve verimli oyun kuruculardan biri olduğunu gösterdi. Milano ve Olympiakos’da çok daha fazla süre alacağı bir gerçek ve iki takıma da seviye atlatacağını, onları tekrar iddialı birer play-off takımı yapma konusunda önemli bir hamle olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=JaZxglp6g_0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …