Güncel Haberler

ÖZEL: Anadolu Efes, Hilliard’ı Gündemine Aldı

Hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nin lideri Anadolu Efes, yeni sezonda da iddialı bir kadro kurmak peşinde.

Bunun için de Anadolu Efes‘in öncelikli olarak kadroyu güçlendirmek istediği pozisyonlar 3 ve 5 numara olarak görünüyor.

Öncelikle 3 numara pozisyona bir bakalım. Burada elbette Simon ile yola devam edilecek ama ona alternatif olabilecek bir yabancı daha kadroya eklenmesi gerekiyor. Çünkü kontratı biten Anderson ile yola devam edilmeyecek. Bu pozisyon için daha önce Broekhoff da gündeme gelmişti ama şimdi listeye önemli bir isim daha eklendi.

CSKA Moskova ile kontratı biten ve yeni kontrat önerilmesi beklenmeyen Darrun Hilliard ile ilgileniyor lacivert beyazlılar. Diğer taraftan Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu ile Kirolbet Baskonia, Valencia ve Panathinaikos da yakından ilgileniyorlar.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Hilliard, Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 19.8 dakika süre alırken 10.6 sayı, %41.2 3sayı, 2.4 ribaund, 1.2 asist ve VTB Lig’de ise 15 maçta ortalama 19.3 dakika sahada kalırken 11.9 sayı, %42.6 3sayı, 2.7 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Euroleague seviyesi için pozisyonuna göre deliciliği ve çabukluğu orta seviyede olan Hilliard, daha çok dış şutları ile skora katkı veren bir isim. Bunun yanında bu sezon oyunun diğer alanlarına, başta ribaundlar olmak üzere pek katkı veremedi. Bu da onun değerini düşürdü. James liderliğinde daha çok birebirler üzerine kurulu bir hücum sistemi olan CSKA’da kendi skorunu üretmediği için katkısı ve süreleri de düştü. Pas trafiğinin daha çok olduğu ve yarı sahada düzene dayalı oynayan bir takımda verimliliğinin artacağını düşünüyorum ki Anadolu Efes bu anlamda doğru adres olabilir onun için. Larkin ile Micic’in deliciliği ve Simon’un organizasyon becerisi sayesinde bitirici rolünde yüksek yüzdeli üçlükleri ile Anderson’dan çok daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum.

https://youtu.be/krZl9hcoZCU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …