Güncel Haberler

Milano, Datome’nin Alternatifini Belirledi

Koç Ettore Messina liderliğinde yeniden eski günlerine dönme sinyalleri veren Olimpia Milano, yeni sezon için forvet hattına bir takviye yapmak istiyor ve bunun için daha önce bir çok isim gündeme gelmişti.

Koç Messina’nın hedefinde olan asıl ismin Datome olduğunu biliyoruz ama İtalyan yıldızın kararı koç Obradovic’in Fenerbahçe Beko’da kalıp kalmaması ile de ilgili. Bu nedenle Milano, B planını da düşünmek zorunda ve bu durumda hedeflerindeki ismin Panathinaikos‘un enerjik forveti Ioannis Papapetrou olacağı ortaya çıktı. Küçülmeye gidecek Yunan ekibinin maaşında indirim yapmak istemesine karşı çıkan oyuncu da bu transfere sıcak bakıyor. Diğer taraftan kontratı devam ettiği için Milano onun transfer etmek istiyorsa 1 milyon euroluk bonservisi konusunda masaya oturmak zorunda Yunan ekibi ile.

2.05 metre boyunda olan 26 yaşındaki Papapetrou, Euroleague sezonu askıya alınana kadar 27 maçta ortalama 28 dakika süre alırken 10.9 sayı, %36.7 3sayı, 4.1 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Yunan oyuncu her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen, yüksek enerjisi, güçlü fiziği ve atletizmi ile her koçun takımında görmek isteyebileceği bir isim. Özellikle bu sezon yüksek tempoda oynayan Panathinaikos’da sürelerini ve verimliliğini arttırdı. Dış şutlardaki yüzdesini de paralel şekilde arttıran Papapetrou, hem içerden hem dışarıdan üretebilen bir oyuncu olduğu için yarı saha basketbolunda forvetlerin alçak posttan üretimine çok önem veren Messina’nın sisteminde çok faydalı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …