Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe Tanıdık Bir İsmi Gündemine Aldı

Fenerbahçe Beko yeni sezon için hedeflerini yavaş yavaş belirlemeye başladı.

Özellikle uzun rotasyonuna bir türlü doğru hamleyi yapamayan Fenerbahçe Beko, bu kez işi sıkı tutmak istiyor ve en doğru hamleyi yapmaya çalışacaklar.

Bu noktada sarı lacivertlilerin 5 numara için kadroya katmak istediği oyuncu aslında yakından tanıdığımız bir isim. Ülkemizde Gaziantep forması da giymiş olan ve bu sezon Asvel Villeurbanne forması ile Euroleague sahnesinde de gayet iyi bir performans sergileyen Tonye Jekiri, Fenerbahçe’nin yakından ilgilendiği isimlerden biri.

Fransız ekibi ile kontratı bu yaz sona erecek olan Nijeryalı uzun ile Panathinaikos da yakından ilgileniyor. Diğer tafaftan Maccabi Tel Aviv, Olympiakos, Khimki ve Olimpia Milano gibi takımlar da onun durumunu takip ediyorlar.

2.12 metre boyunda olan 25 yaşındaki Nijeryalı uzun, Asvel ile Euroleague sahnesinde 23 maça çıkarken 8.7 sayı, 7.5 ribaund, 1.3 asist, 12.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

Mobil bir uzun olan Jekiri, ikili oyun savunmasında kısaların karşısında durabildiği gibi yardım savunmasında blok tehditi bulunan ve hücumda da ikili oyunlar dışında alçak postta da bitiriciliği yüksek olan bir uzun. Pas özelliğini de geliştirmeye devam eden Jekiri, Euroleague’deki ilk yılında hiç sırıtmadı ve olgun oyunuyla güven verdi. Ülkemizi de yakından tanımasıyla beraber Fenerbahçe’de uyum sorunu çekmeyeceğini düşünüyorum ki sarı lacivertlilerin Udoh’tan sonra aradığı doğru isim olabilir. İkili oyun savunmasındaki etkinliği, blok tehditi, savaşçı kimliği gibi özelliklerle çok faydalı olacağını düşünüyorum. Koç Obradovic kalsa da gitse de Vesely ile beraber 5 numara rotasyonunda birbirlerini çok iyi tamamlayacaklarını, hatta Udoh ile olduğu gibi Vesely ile aynı anda sahada yer alabileceklerini de düşünüyorum. Ayrıca ekonomik anlamda da dikkatli davranmak isteyen sarı lacivertlileri bu anlamda da fazla üzmeyecek bir isim Jekiri.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …