Güncel Haberler

“Kill Bill” Euroleague’de Son 10 Yılın Takımına Seçildi

Turkish Airlines Euroleague‘de Son 10 Yılın Takımı’nın 10.üyesi de Vassilis Spanoulis oldu.

3 kez Euroleague kupasını kaldıran Oympiakos‘un efsane oyuncusu, “Kill Bill” lakaplı Spanoulis, Euroelague’in seçtiği Son 10 Yılın Takımı’nın son üyesi oldu.

Georgios Printezis, Nando De Colo, Dimitris Diamantidis, Luka Doncic, Kyle Hines, Juan Carlos Navarro, Milos Teodosic, Sergio Llull ve Bogdan Bogdanovic bu listeye daha önce seçilen diğer 9 isimdi.

Koçlar, oyuncular, taraftarlar ve basın mensuplarının oluşturduğu ortak bir platformda toplanan oylar ışığında bu elit takıma seçilen Spanoulis, tartışmasız Euroleague tarihinin “kritik” anları en iyi oynayan oyuncusuydu ve 2005 yılında sahne almaya başladığı organizasyonda 2010’lu yıllara damgasını vurarak bir süper yıldıza dönüşmüştü.

Euroleague kariyerine Panathinaikos’da başlayan Kill Bill, 2010’da ezeli rakip Olympiakos’a transfer olmuş ve Printezis ile Hines gibi diğer değerli isimlerle birlikte 2012’de İstanbul’da ve 2013’de Londrad’da üst üste 2 şampiyonluğa imza atmıştı.

Geride bıraktığımız 10 yılda Olympiakos’un lideri olan Spanoulis, 37 yaşına gelmiş olmasına rağmen halen Euroleague’in ve Yunan ekibinin en önemli yıldızları arasında yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …