Güncel Haberler

Westermann: “Yeniden Topa Dokunmayı Dört Gözle Bekliyorum.”

Fenerbahçe Beko‘da ilk sezonunu geçiren Fransız guard Leo Westermann gündeme dair Euroleague‘in vlog serisinde açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun Fransız guardı öncelikle Covid-19 sonrası günlük hayındaki değişimlerden bahsetti:

Bu bir profesyonel basketbolcunun yanında ayrıca bir insan olarak çok zor bir durum. Bence herkesin problemleri aynı ancak kötü zamanlarda yapacak iyi şeyler bulmaya ihtiyacınız var. Benim açımdansa iki çocuğumla beraber sağlıklı kalabilmek var. Onlarla çok vakit geçiriyorum, özellikle de yeni doğanla. O sadece bir aylık ve çok seyahat ettiğimiz için pek alışkın olmadığımız şekilde sabahtan akşama kadar onunla beraber olmak epey özel bir şey.

Ayrıca elbette formumu korumaya çalışıyorum. Tabii hiçbir şey basketbolun yerini almaz ancak elimden geleni yapıp ayrıca ailemle vakit geçirmeye çalışıyorum ve bu çok önemli.

Euroleague & Eurohoops

Basketbolu özleyip özlemediği konusunda ise Westermann şu ifadeleri kullandı:

Basketbolu çok özledim. Bazen odamda top veya onun gibi bir şeyler olmadan çocuk gibi şut atmaya kalktığım için kendime şaşırıyorum. Ancak söylediğim gibi neredeyse iki ay oldu ama ben burada ailemle ve çocuklarımla beraber olmaktan mutluyum. Evet, basketbol özleniyor. Bu sporu, bu hissiyatı seviyorum ve yeniden topa dokunmayı, idman yapabilmeyi dört gözle bekliyorum.

Euroleague & Eurohoops

Bu günleri 4 yaşındaki kızına bir nevi öğretmenlik yaparak ve Netflix içeriklerini izleyerek de geçirdiğini ifade eden tecrübeli guard annesinin Fransa’da bir hemşire olarak krizin tam ortasında olduğunu ve onu neredeyse her gün aradığını söyledi.

Leo Westermann 2019-20 sezonunun geri dönmesi ihtimali üzerineyse şöyle konuştu:

Bence şu aşamada herkes durumun farkında ve dürüst olmalı. Otoriteler oynamamıza izin verirse bu oynayabileceğimiz anlamına geliyor. İkincisiyse her oyuncu formda kalmaya çalışıyor ancak 2 ay boyunca dışarı bile çıkmayan bizler için küçük hazırlık dönemi zor olacak çünkü kısa olacak ve birkaç haftada çok fazla maç oynayacağız. Mental ve fiziksel anlamda hazır olmalıyız. Zor olacak ancak herkes için aynı şekilde geçmeyecek. Göreceğiz.

Euroleague & Eurohoops

Son olarak ise Fenerbahçe taraftarına bir mesaj yollayan Leo, konuşmalarını şöyle sonlandırdı:

Tekrardan Fenerbahçe taraftarlarının önünde oynayabilmek için sabırsızlanıyorum ancak bu biraz uzun zaman alabilir. Bir oyuncu olarak bu kulübün bir parçası olduğum için gerçekten mutluyum. Umarım tüm bu problem çözülecek ve Türkiye yeniden sağlıklı biçimde eski günlerine dönecek.

Euroleague & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …