Güncel Haberler

Micic: “İki Senaryo Var: Efes’le Avrupa’da Kalmak ya da NBA’e Gitmek.”

Anadolu Efes‘in Sırp yıldızı Vasilije Micic, Litvanya sitesi 15min.lt’ye bir röportaj verdi.

Başarılı guard Anadolu Efes forması ile geçirdiği 2 sezonun ardından artık NBA’de 20 dakikanın üstünde süre alabilecek bir rolü hakettiğini düşünüyor. Bu nedenle de NBA tercihini yapacak olursa bu tarz bir rolü kabul edeceğini belirtiyor.

Benim oyun stilim bu. Daha az süre alıp daha küçük bir rolde de oynayabilirdim ancak Avrupa’daki kariyerimle kazandığım statü 20 dakikadan daha uzun süre sahada kalabileceğimi gösteriyor. NBA’de beni bekleyen şey bu olabilir.

15min.lt & Eurohoops

Micic 2018-19 sezonunda Efes formasıyla 12.4 sayı, 2.4 ribaund, 5.5 asistlik ortalamalarıyla EuroLeague finaline yürüyen takımına büyük katkılar yapmıştı. Sırp guard EuroLeague’in bu sezon askıya alınmasından önce ise 14.5 sayı, 2.5 ribaund, 5.8 asistle istikrarını korudu hatta çıtayı bir kademe daha yukarı çekti.

Bu sezon bir iki adım daha yükseğe tırmandığıma inanıyorum çünkü benim için çok daha başarılı geçti. Takımım daha da iyi oynadı ve ben de bunun önemli bir parçasıydım. Bu noktadan bakınca belki de NBA’e daha yakınmışım gibi görüyorum. Ancak ben NBA’de sadece oynamak istemiyorum. İşler yanlış şekilde ilerlerse sadece orada olduğum için gururlu olmak istemiyorum. Önemli bir şey yapamazsam sadece NBA’de oynamak beni mutlu etmez.

15min.lt & Eurohoops

Micic’in NBA hakları onu 2014 Drafti’nde 52. sıradan seçen Philadelphia 76ers‘ın elinde. NBA’den teklif gelmezse ne yapacağını ise şöyle açıkladı:

Elimde iki senaryo var: Efes‘le Avrupa’da kalmak ya da NBA’e gitmek.

15min.lt & Eurohoops

Partneri Shane Larkin’le ilgili de konuşmayı da unutmayan Micic şu ifadeleri kullandı:

Takımda NBA hakkında konuştuğum tek kişi Shane. Ona bazı sorular sordum. O NBA’i seviyor ve geri dönmek istiyor. Ancak olaya nerede mutlu olacağını düşünerek bakıyor. Benim ilk baktığım şey de bu.

Nerede mutlu olacağınızın garantisi yok. Larkin’in son iki yılda verdiği kararlar tamamen mutluluğu için oldu ve şimdi ortalığı tozu dumana katıyor. Kariyerinin zirvesinde. Çünkü özgür hissediyor, özgüvenli ve mutlu. Son 2 yıldır ben de böyle hissediyorum. NBA’e gitme konusunda karar verme aşamasındayken benim de göz önünde bulundurduğum bir şey bu.

15min.lt & Eurohoops

EuroLeague’de sezonun devamıyla ilgili de açıklamalar yapan yıldız oyuncu sözlerini şöyle tamamladı:

Ben sezonun iptal edilmesi kararına tamamen uyacak biriyim. Ancak oynama şansımız varsa hazır ve mutlu olurum. Basketbolu ve sahada olmayı seviyorum. Bana göre oyuna dönmek çok zor olmamalı.

15min.lt & Eurohoops

Micic güçlü fiziği ve üstün saha görüşü ile NBA sahnesinde rahatlıkla belirttiği gibi 20 dakikaları alabilecek bir oyuncu. Sadece 1 numarada değil 2 ve 3 numaradan da dakikalar alabilir hatta. Bu sezon dış şutlarını da geliştirdi ve artık istikrarlı bir 3 sayı tehditine sahip. Gerek Larkin gibi süratli NBA guardlarının yanında tamamlayıcı olarak gerekse direkt organizatör olarak faydalı olacaktır. Burke ve Neto ile yollarını ayırması beklenen 76ers’da ikinci guard olarak ona net bir rol olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …