Güncel Haberler

NBA Komisyoneri Silver: “Hayatlarımızın En Önemli Meydan Okuması”

NBA Komisyoneri Adam Silver, NBA oyuncuları ile bir telekonferans gerçekleştirerek ligin 2019-20 sezonu ile ilgili planlarından bahsetti.

Silver’ın yanı sıra NBA Oyuncular Birliği Başkanı Chris Paul ve grubun yöneticisi Michele Roberts da toplantıda pandemi nedeniyle askıya alınan 2019-20 sezonunun geleceği hakkında görüş alışverisinde bulundular.

ESPN‘in haberine göre Silver bu krizi “hepimizin hayatının en önemli meydan okuması” şeklinde nitelendirirken ligin oyuncu sağlığını gözetmek üzere neler yapmayı düşündüğünü belirttiği birtakım açıklamalar yaptı.

Yine ESPN’in haberine göre bu arama esnasında konuşulan en önemli satırbaşları şu şekilde:

  • Sezonun yeniden başlaması için alınacak herhangi bir kararın Haziran’dan önce alınmasına gerek yok.
  • Eğer sezon döndükten sonra bir oyuncunun testi pozitif çıkarsa lig maçları askıya almayı veya bir takımı men etmeyi düşünmeyecek ancak bu oyuncuların maçlardan men edilmesi umut ediliyor.
  • Sezonun geri kalanının oynanması için bir yahut iki lokasyon düşünülüyor. Orlando ve Las Vegas bunların arasında. Silver’a göre bu iki şehir daha güvenli olacak.
  • Beklenen ağır ekonomik düşüş hasılatları olduğu gibi gelecek sezonun maaş sınırını ve ilgili tüm konuları etkileyecek. Silver NBA’in gelirlerinin yüzde 40’ının maç günlerinde elde edildiğini söyledi.
  • Silver bir kez daha tüm ülkede testlere yüksek talep varken ligin bu konuda agresif davranmayacağının altını çizdi. NBA’in devam etmesi için 15 bin kadar testin yeterli olduğu düşünülüyor.
  • Bazı NBA ekipleri gönüllü idmanlara başlamıştı. Chris Paul ve Michele Roberts, Adam Silver’a takımların oyunculara idmanlarda yer almaları konusunda “baskı” uygulanmaması gerektiğini söyledi ve komisyoner de bunun takımlara belirtileceğini ifade etti.

Hatırlayacağınız üzere NBA, 11 Mart günü Utah Jazz pivotu Rudy Gobert’in pozitif test veren ilk oyuncu olması sebebiyle askıya alınmıştı.

Kaynak: ESPN & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …