Güncel Haberler

“Tamamlanmamış Sezon” Kararı İçin Yönergeye Madde Eklendi!

TBF, Müsabaka Talimatı’nda değişiklik yaparak tamamlanamamış sezonlarla ilgili kararın nasıl alınacağının yöntemini belirledi.

Hatırlayacağınız üzere Spor Bakanı, federasyon başkanlarının kararına bırakmıştı 2019-20 sezonunun tamamlanıp tamamlanması konusunu.

Umarım bu yönerge değişikliğinin ardından 2019-20 sezonunun artık maç oynanmadan tesciline karar verilir. Bu konu hakkındaki fikirlerimi sizlere detaylıca bu yazımda Türkiye Basketbol Liglerinde Sezon Tamamlanmalı mı? detaylıca anlatmıştım.

İşt yönergeye eklenen yeni maddenin tamamı:

Müsabakaların tamamının veya bir kısmının taraflardan kaynaklanmayan zorunlu nedenler yüzünden ileri veya belirsiz bir tarihe ertelenmesi durumunda, önceden ilan edilen sezon bitiş tarihi veya lig fikstürü bitiş tarihinin aşılmasına rağmen zorunlu nedenin ortadan kalkmaması halinde, yeniden ertelenmesi gelecek sezon müsabakaları yanında kulüplerin yeni sezon müsabaka, hazırlık ve kamp dönemi gibi lig ve kupa faaliyetlerinin olumsuz etkileneceğinin anlaşılması halinde TBF Yönetim Kurulu, o sezondan kalan müsabakaların oynanmamasına ve ligin mevcut hali ile tesciline karar verebilir. Bu durumda TBF Yönetim Kurulu bu karar ile, lig liderinin şampiyon ilan edilmesine veya lig lideri şampiyon ilan edilmeden ligin tesciline, mevcut duruma göre küme düşecek veya yükselecek takımların belirlenmesine karar verebilir. Böyle bir karar verildiği anda,

a) Aynı ligde takımların oynanmış müsabaka sayısı eşit ise aralarındaki sıralama, lig statüsü, mevzuat ve Oyun Kurallarında belirtilen esaslara göre belirlenir.
b) Aynı ligde takımların oynanmış müsabaka sayısı eşit değil ise,aralarındaki sıralama takımların galibiyet sayılarının oynadıkları müsabaka sayısına bölünmesiyle elde edilecek oran dikkate alınarak belirlenir. Galibiyet ve müsabaka sayısı oranını eşit olan takımlar, attıkları sayının yedikleri ayıya bölünmesiyle elde edilecek oran dikkate alınarak belirlenir.

TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …