Güncel Haberler

Ataman: “Bu Yılın Şampiyonu Sağlık Çalışanları.”

Anadolu Efes ile Old Spice’ın sponsorluk anlaşmasını duyurmak için dijital olarak bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, “Bu yılın şampiyonları sağlık çalışanları.” ifadelelerini kullandı.

Ataman basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

Futbol Federasyonu bütün liglere 12 Haziran’dan itibaren oynanma kararı aldı. Avrupa’da da basketbolda ilerideki ülkeler liglere devam etmeye hazırlanıyor. Bazı takımların oyuncularını göndermiş olması ligi bağlamaz. Kolay vazgeçmemek lazım. Bence ligi oynatmak için her şey yapılmalı, şampiyon sahada belli olmalı. Türkiye’de ligler için kontak kapatılmış ve sezon sona ermiş görüntüsü var maalesef. Bazı riskleri göze alamazsak ülkede her konuda kontağı kapatmamız lazım. Doktorlara bırakırsanız belki 2 yıl sporu yasaklamak isteyecekler. Almanya’da 10 futbolcuda test sonuçları pozitif çıktı ancak 2 gün sonra lige devam kararı alındı. Euroleague kararını 24 Mayıs’ta verecek ve sezona oynanacakmış gibi gözüküyor.

Anadolu Efes

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz ise, TBF’nin kararını kısa sürede vermeye hazırlandığını belirtip, “Kimse zarar görmeden tamamlayabileceksek lige ve Euroleague’e devam etmek isteriz.” diye konuştu.

TBF, sezonun geri kalanının oynanmadan tamamlanabilmesi için alınacak olası karara istinaden yönergeye madde ekledi ve büyük olasılıkla da sezona devam edilmeyecek. Sağlık şartları sağlanmadan bu riske girmenin mantığı da pek yok. Çünkü basketbol ekonomisi futbol ekonomisi kadar büyük değil ve bu kadar zorlamamak gerekiyor. Bana kalsa ve bir çok insana kalsa futbolun da bu riski almaması gerekiyor ancak oradaki ekonomi o kadar büyük ki sağlıkla beraber çok daha ciddi riskler de doğuracak maalesef…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …