Güncel Haberler

Simon: “Euroleague Devam Ederse, Bu Sponsorlar ve TV Hakları İçin Olur.”

Anadolu Efes‘in tecrübeli oyuncusu Krunoslav Simon, coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan 2019-20 Turkish Airlines Euroleague sezonunun devam etme ihtimali hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in Hırvat kanat oyuncusu ülkesinde Sport Klub’ın düzenlediği podcaste konuk oldu. Simon, EuroLeague’in devam etme ihtimali ve Micic ile Larkin’le birlikte ne kadar durdurulamaz oldukları hakkında konuştu.

İlk olarak EuroLeague’i değerlendiren Simon:

Bir kimyamız vardı. Sezon başından beri mükemmel oynuyoruz ve en önemlisi bundan zevk alıyoruz. Sahadaki her maçtan keyif aldık. Bu da sonuçlara ve oyuna etki etti. Şu anda olanlarsa mücbir bir sebep ve bundan dolayı kesinlikle üzgünüz. EuroLeague tekrar oynansa bile aynı biçimde geri döneceğimiz, aynı kimyayı bulacağımız ve her şeyin eskisi gibi olacağı kesin değil. Zaten EuroLeague devam ederse, bu daha çok TV hakları ve sponsorların için olacak. Bizim aynı forma sahip olacağımızı söylemek kolay değil.

Sports Klub

Shane Larkin ve Vasilije Micic’le kısa rotasyonu paylaşması hakkında da konuşan Hırvat forvet:

Bu özel bir durum. Avrupa’da diğer takımların böyle beş kişilik bir kadroya sahip olduğunu düşünmüyorum. Ben de buradaki en iyi pozisyondayım. Rakiplerimiz en iyi savunmacılarını onların karşısına koyuyor ve benim karşımda hep kötü savunmacı kalıyor. Spanoulis ya da Rodriguez gibi. Bunlar hücumda muazzam isimler ama savunmada zayıf oyuncular. Bu yüzden de burada harika bir pozisyonda olduğumu düşünüyorum. En iyi oyuncularla oynadım ancak aynı anda bir takımda iki tane bulunması nadirdir. Sahada birlikte olduğumuzda birbirimizi tamamlıyoruz. Hepimiz bu modda oynuyoruz ve bizi yenmek gerçekten kolay değil.

Sports Klub

Simon, zekası, pozisyon bilgisi, tecrübesi ve saha görüşü ile bir kanat oyuncusundan çok bir organizatör gibi katkı verdi Anadolu Efes’e. Onun için Point Forvet desek hiç yanlış olmaz. Ayrıca çok kritik maçlarda çok kritik dakikalarda Larkin ve Micic’in omuzlarından skor yükünü de alarak koç Ataman’ın sahada en güvendiği isimlerden biri olmayı başardı. Yeni sezonda da Anadolu Efes’in en değerli parçalarından biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …