Güncel Haberler

Gherardini: “Her Sezonu, Sezon Sonunda Değerlendirmek Lazım.”

Fenerbahçe Beko‘nun tecrübeli genel menajeri Maurizo Gherardini, İtalya basınına, BasketInside’a samimi açıklamalarda bulundu.

İtalyan yönetici liglerin başlamasından baş antrenör Zeljko Obradovic‘in Fenerbahçe Beko’daki geleceğine kadar farklı konularda açıklamalar yaptı.

Öncelikle mevcut duruma değinen Gherardini, şu ifadeleri kullandı:

Dün Türkiye’de futbol ligini oynatma kararı alındı. İlerleyen günlerde diğer branşların da ne zaman ve nasıl başlayacağına karar verilecek. Çok fazla soru işareti söz konusu, ilerleyen günlerde daha net göreceğiz. Şimdilik duruma dair İspanya veya Almanya’da olduğu gibi başka karar alınmadı. EuroLeague’in de tekrar başlayıp başlamayacağını bilmiyorum. 24 Mayıs’ta hepsini öğreneceğiz. Bence çok zor.

BasketInside

Fenerbahçe Beko ile ilgili farklı soruları yanıtlayan Gherardini’nin bu konudaki açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Her sezonu, sezon sonunda değerlendirmek lazım. O yüzden sezon başındaki kötü başlangıç beni endişelendirmedi. Birçok sorunumuz olduğunu biliyorduk: İki uzun sakatlığımız oldu, bizim için hayati önem taşıyan Vesely oynayamadı, Dünya Kupası yüzünden çok eksiğimiz oldu, fikstür zorluydu. Bu süreçte bir kupa kazandık ve lig durmadan önce de her alanda çıkışa geçmiştik.

Son beş yılda yaptıklarımız göz önünde bulundurulunca ne her sezon Final Four oynamayı ne de EuroLeague şampiyonu olmayı hayal edebilirdim. İçten içe hep bir değil, iki şampiyonluğumuz olduğunu düşünüyorum çünkü o CSKA ile oynadığımız finalde hatalı kararlar, şampiyonluğun kaçmasına yetecek kadar önemliydi.

BasketInside

Sosyal medyada Fenerbahçe, dünyada hep ilk beşte yer alıyor. Yani NBA’deki 26 takım, sizin arkanızda ve bu da Fenerbahçe’nin basketbol, futbol, voleybol ve kulübü oluşturan diğer tüm branşlarda ne demek olduğu konusunda insana fikir veriyor. Büyük bir kulübün hedefi her zaman mükemmeliyettir. Yıllar içerisinde, kadın basketbol örneğine bakılacak olursa Candace Parker gibi WNBA yıldızlarından bizim yıldızlarımız Sottana ve Zandalasini’ye kadar en iyi oyuncular bu takımda oynadı. Cecilia şu an belki de Avrupa’nın en iyi oyuncusu.

BasketInside

Obradovic‘in takımdaki geleceği ve bütçeye dair çıkan haberler ile ilgili ise Gherardini şunları söyledi:

Önceliği her zaman Fenerbahçe’de kalmak ama herkes gibi şimdilik o da bu durumda yaşanacak gelişmeleri bekliyor. Yeni bütçeler, yeni rakamlar, yeni modeller ortaya çıkacak. Bunlar belli olduğunda Obradovic konusunda da daha fazla şey biliyor olacağız. Ancak mesajı her şeyden öte çok açıktı!

Bu dönem yalan haber ve dedikodu dönemi ama oynanan bir spor da yokken bunlar normal. Kalinic ve Datome‘nin şu anda hiçbir ayrılık niyeti yok. Yine önceki noktaya dönüyoruz: Bu süreç bittiğinde ne durumda olunacağı görülmeden kontrat görüşmeleri, bütçe ve böyle şeylerden bahsetmek zor.

BasketInside

ING Basketbol Süper Ligi ile ilgili görüşlerini de aktaran deneyimli basketbol insanı şunları söyledi:

Fenerbahçe’ye katıldığım 2014’ten bu yana Galatasaray, Beşiktaş, Darüşşafaka ve hatta Banvit gibi birçok kulüp ekonomik sorun yaşadı ancak Türkiye’de rekabet yine de çok yüksek. Yine de baktığınız zaman Fenerbahçe ve Anadolu Efes şu anda bir kat yukarıda kalıyor.

Genç oyunculara baktığınız zaman da bizden Ömer Faruk Yurtseven var. NCAA deneyimi sonrası drafta girmeye karar verdi. Elbette Cedi Osman veya Furkan Korkmazlar yok ama Avrupa’da başarılı olabilecek çok oyuncu var. Türkiye’de federasyon, U19 takımlarının tüm masraflarını karşılıyor, dolayısıyla TBF’nin yardımcı olmadığı söylenemez. Her şey genç oyuncuların genç takımlardan nasıl çıkıp A takımlara nasıl geldiklerine bağlı oluyor ama bu yalnızca Türkiye’nin değil, birçoklarının sorunu.

BasketInside

Gherardini önemli açıklamalar yapmış mı hayır aslında… Fenerbahçe’de belirsizlik olduğu net olarak ortada. Her ne kadar oyuncular ve koç Obradovic yeni kontratlar hakkında olumlu açıklamalar yapmış olsalar da henüz somut bir gelişme yok. Ayrıca ilginç bir şekilde kimse oyuncuların Aralık ayından bu yana maaşlarını alamadıklarını dile getirmiyor ya da yalanlamıyor. Maalesef bu sorunları saklamak ya da konuşmamak onları ortadan kaldırmıyor. Aralık ayında ortada coronavirüs sorunu yoktu demek ki sarı lacivertlilerde kimsenin pek konuşmak istemediği sorunlar görünenden de büyük… Futbol takımında olduğu gibi ekonomik sorunlar artmış durumda ve coronanın da etkisiyle artık işleri çok daha zor olacak gibi görünüyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …