Güncel Haberler

Maccabi Başkanı Mizrahi, Coronavirüsün Ekonomiye Etkilerinden Dolayı Endişeli

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu takımlarından biri olan Maccabi Tel Aviv‘de 50 yılı aşkın süredir başkanlık görevini sürdüren Simon Mizrahi, coronavirüs salgınının sıkıntılarının kısa ve kolay şekilde atlatılabileceğini düşünmüyor.

1969’dan bu yana İsrail ekibinin başkanı olan Mizrahi, elbette yarım yüz yıllık bu dönemde bir çok zorlukla karşılaştı ama coronavirüs belki de bunlar arasındaki en zorlulardan biri çünkü daha şimdiden takımlara ekonomik anlamda ciddi bir zarar vermiş durumda.

Mizrahi’nin konu hakkındaki açıklamaları şöyleydi:

Yom Kippur Savaşından beri Maccabi‘nin başındayız. Görevde olduğum dönemde birçok savaş, kriz gördük ama hepsinde maçlara devam ettik. Hem İsrail Ligi hem de EuroLeague maçlarını hiç durdurmamıştı. Şu anda yaşadığımız sağlık krizi telafisi olmayan krizlere yol açtı ve ne zaman biteceğini de bilmiyoruz. Bize destek veren 12 firmadan 7’si bundan sonra bütçeye yardımcı olamayacağını söyledi. Bu salgın herkesi ekonomik anlamda etkiledi. Oyuncuların tekrar geriye dönmesinin masraflarını kim karşılayacak? Daireler, arabalar, maaşlar, uçak biletleri… Bu masrafları nasıl karşılayacağız? Kasa tamamen boşaldı. Takımların maddi anlamda bunları karşılayabilmesi için bir yöntem bulunması gerekiyor.

Diğer taraftan ekonomik etkilerin önümüzdeki sezon da devam edeceği tahmin ediliyor. Tecürbeli başkan bu konuda da şu ifadeleri kullandı:

Eğer maçlar seyircisiz oynanırsa önümüzdeki sezon ligin oynanma ihtimali yok.

Euroleague’in en köklü takımlarından biri olan ve en tecrübeli başkanlarından birine sahip olan Maccabi’nin bu kadar tedbirli davranması ve karamsar olması diğer takımlara ve temsilcilerimize de örnek olmalı. Artık basketbolda bol keseden para harcama dönemi bitti, takımların finansal anlamda çok ama çok daha dikkatli ve planlı olmaları gereken, alt yapılara yatırım yapmaları gereken bir dönem başlıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …