Güncel Haberler

Acun Ilıcalı’dan Euroleague Yönetimine Ağır Eleştiri!

Geçtiğimiz dönemlerde oyuncular ve koçlar Turkish Airlines Euroleague yönetiminin Final Four formatı hakkındaki ısrarını defalarca kez eleştirmişlerdi.

Bu isimlere basketbol camiasının dışında olan ama TV yayıncılığı ve reytingler konusunda uluslararası düzeyde başarılı olan bir isim daha katıldı.

Acun Ilıcalı, CNN Türk’ün Instagram canlı yayınında Euroleague yönetimini ciddi şekilde eleştirdi:

Şu yaşıma geldim ve gördüğüm en anlamsız organizasyon Euroleague. Matematik hatası var. Bir organizasyon düşünün. 18 takım var ve normal sezonda 34 maç oynanıyor. 34 maçın tamamını kazandım. Sonra 3 maçı da kazandım ve 37 galibiyet, 0 mağlubiyetle final-foura geldim. Final-four maçını da kaybettim diyelim. 38. maçta tek yenilgi alıp üçüncü oluyorsunuz. Ben bu organizasyonu yapanların gözünü seveyim. 7 maçlık seri yapılmalı. Tek maç kaybet şampiyonluk gitsin, böyle adalet olmaz. Euroleague’deki herkesi istifaya davet ediyorum. Seriyi 7 maç yapsan ABD’ye bile satarsın. Çok saçma bir organizasyon.

CNN Türk

EDİTÖR YORUMU:

Final Four formatının artık geride bırakılması gerekiyor bu bir gerçek. Acun’un da belirttiği gibi gerek yayın gelirleri gerekse rekabet hakkaniyeti açısından NBA’deki 7 maçlık formata dönmek gerekiyor. Yayın gelirleri konusunda ve format konusunda dünyanın en iyi bir kaç organizasonundan biri olan NBA’in bir çok şeyini örnek alan Euroleague yönetiminin bu konuda da artık bir adım atması ve belki de pandemi nedeniyle yapılacak format değişikliğini de kullanarak devreye alması gerekiyor….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …