Güncel Haberler

Rodman’ın Pippen’dan Özür Dilmesi Adeta Tarihi Değiştirmiş

The Last Dance belgeselinin yeni bölümleri yayınlanmaya devam ettikçe bizler de yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyoruz.

İşte bu ilginç bilgilerden biri de Dennis Rodman‘ın 1995 yılında Chicago Bulls‘a gelmeden önce takımın yıldız isimlerinden Scottie Pippen‘dan özür dilemeseydi. Öyle ki bu özür olmasa belki de Bulls son 3 şampiyonluğunu kazanamamış olabilirdi.

1995-96 sezonuna hazırlanan Bulls’un savunma konusunda kadrosunu geliştirmeye ihtiyacı vardı. Ama buna rağmen Bulls o dönemde Rodman’ı kadroya katma konusunda pek istekli değildi. Ligin en iyi ribaundçularından biri olan Rodman, Pistons forması giydiği dönemde Bulls’un iki yıldızı Jordan ve Pippen’a yaptığı sert faullerle nam salmıştı.

Rodman, 1991 konferans finalleri 4.maçında Pippen’a yaptığı sert faul sonrası ikilinin arasındaki gerilim iyice yükselmişti ki bu faul sonrası yıldız oyuncuya tam 6 tane dikiş atılmıştı.

ESPN’e konuşuan Rodman, bahsi geçen Pippen’a yaptığı faul hakkında şöyle konuştu:

Evet onu sert şekilde itmiştim. O sırada büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordum. Maçı kaybediyorduk, ben de ne olacaksa olsun dedim. Onu sakatlamaya çalışmıyordum. Chicago’yu yenemeyeceğimizi biliyorduk, zamanımız geçmişti. Maçın dördüncü çeyreğinde umudumuzu kesmiştik.

ESPN & Eurohoops

Zamanında aralarında yüksek gerilim yaşanmış olsa da Rodman, şuanda Pippen’ın kendisi için bir kardeş gibi olduğunu belirtiyor. Hatta öyle ki Lebron ile aynı dönemde oynasalardı Pippen’ın daha iyi bir oyuncu olarak görüleceğini de iddia etmişti. İşte ikili arasındaki bu ilişkinin temeli Rodman’ın o dilediği özüre dayanıyor.

Rodman açıklamalarında, Bulls’un genel menajeri Krause tarafından organize edilen toplantıda Jordan, Pippen ve koç Jackson ile bir araya geldiklerini, koçun toplantı esnasında eğer Bulls’da oynamak istiyorsa Pippen’dan özür dilemesi gerektiğini belirttiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Benden özür dilememi istediklerinde ‘Umurumda değil” demiştim. Hala aklımda aramızdaki rekabet vardı. Ancak Phil, bana takımda yer almak istiyorsam özür dilemem gerektiğini söyledi. Ben de bu yüzden Pippen’dan özür diledim.

ESPN & Eurohoops

Diğer taraftan bu özür sonrası Pippen’ın hemen yumuşamadığı ama karşılıklı olarak zamanla birbirlerine ısındıkları söyleniyor. Aykırı yıldız Rodman’ın bu özrü o kadar önemki ki belki de basketbol tarihinde hatta takım sporları tarihindeji en büyük hanedanlığın kurulmasını sağladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Phoenix, Ettiği Lakers’ı Lebron’a Rağmen Yenmeyi Başardı

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Phoenix Suns konuk ettiği Los Angeles Lakers‘ı Lebron’a rağmen 113-123’lük skorla …