Güncel Haberler

Datome: “Türkiye, İtalya’ya İlk Yardım Eden Ülkelerden Biri.”

Fenerbahçe Beko‘nun tecrübeli forveti Luigi Datome, TRT Spor’a detaylı bir röportaj verdi.

Coronavirüs salgınını ülkesinde geçiren Fenerbahçe Beko‘nun İtalyan forveti, Türkiye’nin, İtalya’nın yanı sıra dünyadaki birçok ülkeye yardım yaptığının hatırlatılması üzerine şu değerlendirmede bulundu:

Türkiye’ye çok minnettarım ve Türkiye’yle çok gurur duyuyorum. Türkiye, İtalya’ya yardım eden ilk ülkelerden biri. Bu, bizim için çok önemli. Şu an bütün dünyanın birbirine birlik olup yardım etme zamanı. O yüzden böyle şeylerin daha fazla medyada yer alması gerekir.

TRT Spor

Türkiye’nin salgınla iyi bir mücadele verdiğini dile getiren 32 yaşındaki basketbolcu:

Türkiye’deki rakamları görüyorum, arkadaşlarımdan haberler de alıyorum. Umarım bu şekilde devam eder ve daha da iyiye gider. Türkiye’de henüz salgın yaygın olmadan önce İtalya’nın durumundan örnek göstererek ben de uyarılar paylaşmıştım. Sokağa çıkma yasakları bence iyi oluyor. Umarım bu şekilde devam eder.

TRT Spor

İtalya’nın zor dönemlerden geçtiğini aktaran tecrübeli basketbolcu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şu anda İtalya’da ikinci aşamaya geçildi. Sokağa çıkma yasakları yumuşatıldı. Sosyal mesafe kullanılarak birçok sektördeki insanların işe dönmesine izin verildi. Bu hafta yaklaşık 4,5 milyon insan işlerine döndü. Aynı zamanda aile ziyaretlerine izin verildi. Arkadaşlarımızla sosyal toplantılar hala yasak. Aynı zamanda benim gibi profesyonel sporculara da spor salonlarında çalışma izni verildi.

TRT Spor

Yaklaşık 4 haftadır İtalya’da bulunan Luigi Datome:

Sardunya Adası’nda Golfo Aranci’deyim. Burada ailemin tesisi var. Benim de burada özel bir dairem var. İki bin kişilik bir kasaba burası. Kitap okuyorum, egzersizimi yapıp rutin bir gün geçiriyorum.

TRT Spor

Datome, aktif sporcular olarak çok hızlı bir tempoda yaşadıklarını anlatarak, şu anda durmanın mental açıdan kendisine iyi geldiğini söyledi. Bu süreçte neler yaptığını da anlatan tecrübeli basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Durmak biraz bize iyi geldi, hem zihnen hem de bedenen. Sosyal medyayı çok yoğun kullanıyorum. Evdeki insanlara destek olmak istiyoruz, onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Her çarşamba günü Nicolo Melli‘yle sosyal medyada 1 saatten fazla program yapıyoruz. Bu süreçte çok fazla kitap okumuyorum, gündemi takip edebilmek için çok fazla haber okuyorum. Daha çok gitar çalmaya vaktim oldu. ‘The Last Dance’ belgeselini izleyebildim. Şu anda da spor yokken böyle bir şey izlemek çok güzel. Çok başarılı bir ikonun (Michael Jordan) aslında gerçek hayatta, soyunma odasında ve ilişkilerde ne tarz sorunlar yaşadığını izleyip görmek gerçekten çok güzel.

TRT Spor

Luigi Datome, Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic‘in sosyal medyaya yansıyan sakallı fotoğrafını da gülerek değerlendirdi. Obradovic‘i, Gregg Popovich’in sakallı haline benzeten Datome:

Koçun sakallı halini gördüm ve çok güzel gözüküyor. Bilmiyorum daha fazla sakalını uzatacak mı ama sanırım sabah uyandığında hiç tıraş olmadan güne devam etmenin ne kadar keyifli olduğunu yaşamış oldu.

TRT Spor

Luigi Datome, son olarak Türkiye’deki basketbol severlere bir mesaj iletmek istedi. Sevenleriyle en yakın zamanda Türkiye’de buluşmak istediğini aktaran Datome, Türkçe olarak:

Sizi çok özledim. Ama şu anda herkes biliyor, büyük bir acı durum var. Bu yüzden evde kalmamız lazım. İnşallah bir gün her şey çok güzel olacak.

TRT Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …