Güncel Haberler

Bogdanovic, Euroleague’de Son 10 Yılın Takımı’nın Üyesi Oldu

Hali hazırda NBA’de Sacramento Kings forması ile izlediğimiz Fenerbahçe Beko‘nun eski yıldızı Bogdan Bogdanovic, Euroleague tarafından onurlandırıldı.

Turkish Airlines Euroleague’in yaptığı açıklamaya göre göre Sırp yıldız 2010-20 yılları arasındaki performansıyla Son 10 Yılın Takımı’na seçilmeye hak kazandı.

Daha önce bu takıma adlarını yazdırmış 8 isim şöyleydi; Georgios Printezis, Nando De Colo, Dimitris Diamantidis, Luka Doncic, Kyle Hines, Juan Carlos Navarro, Milos Teodosic ve Sergio Llull.

Bogdanovic, 2010 yılında formasını giymeye başladığı Partizan ile Euroleague sahnesinde ilk kez 2012 yışında boy göstermiş, 2013-14 sezonunda koç Vujosevic’in yönettiği ve Lauvergne, Westermann gibi isimlerin de yer aldığı potansiyelli kadroya yaptığı liderlik ile dikkatleri üstüne çekmişti. Bu başarılı dönemi onun Fenerbahçe‘ye transfer olmasını sağladı.

Sarı lacivertli forma ile geçirdiği 3 sezon boyunda 2 kez Rising Star (Yükselen Yıldız) seçilen Bogdanovic, ilk sezonunda Final Four, ikinci yılında final ve son sezonunda ise şampiyonluk yaşayarak NBA sahnesine olabilecek en hazır şekilde çıktı.

2016-17 sezonunda kazanılan şampiyonlukta özellikle Panathinaikos serisindeki performanslarıyla ne kadar önemli bir yıldız olduğunu kanıtlayan Bogdanovic, adını altın harflerle sarı lacivertli taraftarların kalbine ve tabiki Euroleague tarihine yazdırmış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …