Güncel Haberler

RESMİ: Strasbourg İlk Transferi Morin’i Açıkladı

Fransa JeepElite Pro A ve FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin köklü takımlarından Strasbourg, yeni sezon için ilk transfer hamlesini resmi olarak açıkladı.

Fin koç Tuovi ile yola devam etme kararı kalan Strasbourg, ilk hamlesini Chalons Reims‘de iyi bir sezon geçiren Yannis Morin ile yaptı. Fransız oyuncunun yeni kontratı 2023 yazına kadar geçerli olacak.

26 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Fransız uzun, Pro A’da 25 maçta ortalama 25 dakika forma giyerken 13.4 sayı, 7.3 ribaund, 1.3 asist, 1.2 blok istatistikleri ile adını duyurmuştu.

Le Mans ve Nanterre’dan sonra Chalons Reims’deki 2.sezonunda kariyerinin en iyi dönemini geçiren Morin, atletik özellikleri ile dikkat çeken bir uzun. Bu sayede hem ikili oyunlarda etkili bir bitirici hem de çemberini çok iyi koruyan bir oyuncu. Zaman zaman ayakları ikili oyun savunmasında ağır kalabiliyor olsa da yukarı çıkmayıp bekçi görevini üstlendiğinde faydalı oluyor. Ayrıca unutmamak lazım ki ribaundlarda etkili bir oyuncu ve Şampiyonlar Ligi seviyesinde dahi bu özellikleri ile değerli bir parça olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …