Güncel Haberler

Olympiakos, Eski Oyuncusu Williams-Goss ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun askıya alınmasıyla beraber transfer piyasası hareketlenirken, adı en çok duyulan takımlardan biri de Olympiakos.

Koç Bartzokas yönetiminde yeni sezon öncesi takviyeler yapmak isteyen Yunan ekibi, guard rotasyonunu güçlendirmek için eski oyuncusu Nigel Williams-Goss‘un menajeri ile irtibata geçti.

Ayrıca Wolters’ın takımdan ayrılması beklenen Maccabi Tel Aviv de onu listesine almış durumda.

2018-19 sezonunda Yunan ekibinin formasını giyen Birleşik Amerikalı guard, geçtiğimiz yaz Utah Jazz ile anlaşmış ve 1.5 milyon değerindeki kontratıyla NBA sahnesine adım atmıştı. Ancak beklentileri karşılayamadı diyebiliriz.

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Williams-Goss, Jazz ile sadece 8 maçta ortalama 3.5 dakika süre alabilirken, sezonun çoğunu G-Leagyue’de geçirdi. Salt Lake City takımında 17 maçta ortalama 29.5 dakika süre alırken, 15.3 sayı, %35.2 3sayı, 3.9 ribaund, 5.5 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Daha önce Euroleague sahnesini tecrübe etmiş olmasıyla beraber NBA’de yaşadığı hayal kırıklığının ardından Avrupa’ya dönerek daha başarılı olacağını düşünüyorum. Sürati ve deliciliği ile bu sezon Olympiakos’un özellikle Spanoulis sakatken yarı sahada yaşadığı yaratıcılık problemine çözüm olabilecek bir guard ki yüzdeli dış şutları ile Olympiakos’un bu alandaki açığına da katkı verecektir. Ayrıca açık alandaki etkinliği ve tempoyu sevmesi ile de koç Bartzokas’ın sistemine uyum sağlayacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=FnlyTKKfXVE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …