Güncel Haberler

Kobe Bryant: “Jordan’a Çok Şey Borçluyum.”

Corona salgını nedeniyle günlerimizi evlerimizde geçirmeye devam ederken The Last Dance belgeseli ile basketbola olan özlemimizi biraz olsun gidermeye çalışıyoruz.

Belgeselin 5. ve son bölümü Chicago Bulls‘un 1997-98 sezonunu anlatırken adeta Kobe Bryant‘a adanmış diyebiliriz.

Bölümün ilk kısmında 1998 sezonunda oynanan All-Star maçına yer verilirken, Kobe’nin vefat etmeden önce Michael Jordan hakkında verdiği son röportajı da izliyoruz:

O, benim için bir ağabey gibi. Bire bir maç yapsak kimin kazanacağına dair tartışmalardan nefret ediyorum. Taraftarlar zaman zaman bana ‘Hey Kob, bire bir oynasanız Michael’ı yenersin’ diyorlar. Ben yaptığım her şeyi Jordan sayesinde yaptım. Eğer o olmasaydı, onun rehberliği ve tavsiyeleri olmasaydı beş kez şampiyon olamazdım.

The Last Dance & Eurohoops

Toplamda 10 bölüm çekilmiş olan belgesel 17 Mayıs tarihine kadar her Pazartesi 2 bölüm olarak yayınlanmaya devam edecek. Pek de hatırlamak istemeyeceğimiz üzere Kobe 26 Ocak 2020 tarihinde aramızdan ayrılmış ve öncesinde bu belgesel için röportaj yapılan 100’ün üstündeki kişiden biri olmuştu.

Majesteleri kariyerine 6 NBA şampiyonluğu sığdırmış, bunu başaran 5 oyuncudan biri olmuştu. Kone ise kariyerini 5 şampiyonluk ile noktalarken, onun dışında bunu başarabilen 11 oyuncu vardı NBA tarihinde. Mamba, 4 Nisan’da Basketbol Şöhretler Müzesi’ne (Hall of Fame) seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …