Güncel Haberler

NBA, Sezonu Walt Disney’de Tamamlamayı Planlıyor

Coronavirüs salgını nedeniyle 11 Mart’tan bu yana askıda olan NBA sezonu için yönetimin kalan maçları tek bir merkezde oynatma konusunda yol aldığı gelen haberler arasında.

The Athletic’in haberine göre salgın sonrası ABD’de normalleşme süreci beklendiği gibi başlarsa, maçların büyük olasılıkla Orlando’da oynanması planlanıyor.

Ev sahibi ise Walt Disney World Resort olacak, takımların tamamı orada toplanıp maçları oynayacaklar. 101 kilometre karelik alanda toplamda 35 otel olması en büyük avantaj olarak ön plana çıkıyor ki devasa alanda takımların tamamen izole olması söz konusu. NBA yönetimi bu senaryo üzerinde önümüzdeki günlerde tüm takımlarla bir görüşme gerçekleştirip şimdiden ön onay alacak.

Tabiki bu plan NBA’de sezonun yaz aylarında dönmesini sağlayabilir, yani kısmi normalleşme içerisinde bu yöntemle maçlara seyircisiz olarak dönülebilir. Böylelikle ESPN’in gündeme getirdiği üzere sezon sonbahara kadar tamamlanıp, 2020-21 sezonu da Aralık ayında başlatılıp kısaltılmış bir normal sezonla işler tamamen yoluna koyulabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …