Güncel Haberler

Gherardini: “Obradovic’in Mesajı Gayet Açıktı.”

Liglerin askıya alınmasıyla artık tıpkı sezon tamamlandığında yaz dönemlerinde yaşadığımız gibi transfer gündemi ön plana çıkmış durumda.

Bu noktada Euroleague‘i takip eden tüm basketbolseverlerin ve tabiki ülkemizdeki basketbolseverlerin en çok merak ettiği konuların başında bu yaz sözleşmesi sona erecek olan Zeljko Obradovic‘in Fenerbahçe‘deki geleceği yer alıyor.

Tecrübeli koç geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yapmış ve Fenerbahçe Beko‘da kalmanın ilk önceliği olduğunu belirtmiş ama yeni kontratla ilgili henüz yönetimle bir görüşme yapmadığını belirtmişti.

Eurodevotion’a konuk olan Fenerbahçe Beko’nun genel menajeri Maurizio Gherardini de Sırp koçun geleceği hakkında açıklamalarda bulundu:

Camiaya yönelik güzel bir açıklama oldu şüphesiz. Fakat tüm kulüpler bu dönemden nasıl çıkacaklarını ve devamında ortaya çıkacak rakamları anlamaya çalışıyor. Yine de mesaj açıktı. Birçok şeyi görmek için zaman lazım, kulüp için Obradovic’in sözleri önemli tabii ki.

Eurodevotion

EDİTÖR YORUMU:

Obradovic kariyeri boyunca yüksek bütçelerle ve istediği oyuncuları alarak çalışmaya alışmış bir koç ki zaten başarılı olduğu dönemlerde de takımları Avrupa’nın en bütçeli ilk 3 takımından biriydi. Corona ile basketbol ekonomisinin çok küçüleceği bir gerçek ve bu noktada sıkıntılı bir dönemden geçmesi beklenen sarı lacivertlilerle yola devam ederse kendisi için de önemli bir sınav olacağını düşünüyorum. Sınırlı kaynaklarla takımını ayakta tutup, daha genç, daha tecrübesiz, potansiyelli oyuncularla kurulması beklenen bir yapılanmada kendisini test etmiş olacak duayen koç. Yani özetle kendisi için bir meydan okuma olacak bu aslında. Bakalım yönetim ile anlaşıp yola devam edip, bu meydan okumayı kendisine yapacak mı Obdarovic.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …