Güncel Haberler

Cotton, Euroleague Takımlarının Radarında

Coronavirüs salgınının ekonomik etkisi tüm dünyada ve tabiki basketbolda da etkisini sürdürüyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Avustralya NBL yönetimi bir karar alarak tüm oyuncuların kontratlarında zorunlu bir kesintiye gitmiş ve bu nedenle kontratlarından çıkmak isteyen oyunculara da süre vermişti.

Ligin sayı kralı, MVP’si ve takımı Perth Wildcats‘ı şampiyonluğa taşımış olan eski Anadolu Efesli Bryce Cotton bu hakkı kullandı ve serbest kaldı. Sportando’nun haberine göre kendisiyle 2 Euroleague takımı, Panathinaikos ve Asvel Villeurbanne yakından ilgileniyorlar.

1.82 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli skorer, bu sezon 33 maçta ortalama 34.2 dakika süre alırken 22.9 sayı, %38.7 3sayı, 4.1 ribaund, 4.0 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

2016-17 sezonunda Anadolu Efes forması ile Euroleague’de 10 maçta görev almış ancak ortalama 8 sayı üreterek beklentilerin epey altında kalmıştı. Şimdi çok daha tecrübeli ve çok daha olgun bir oyuncu olan Cotton’ın her ne kadar tam ölçü olmasa da NBL’de sergilediği skorer performansın artık onun Euroleague’e hazır olduğunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Özellikle Asvel’e giderse taraftar ve medya baskısını daha az hissedeceği için daha stressiz rahat bir ortamda çok daha iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. Panathinaikos gibi yüksek hedefleri olan bir takım için ise henüz mental olarak hazır olmadığını düşünüyorum. Çünkü NBL’de çok iyi bir skorer Euroleague’de ancak iyi bir skorer olabilir ama NBL’de bile orta düzey bir savunması olan Cotton, Euroleague’de bu alanda çok zorluk çeker ki fiziksel dezavantajı da var…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …