Güncel Haberler

Coronavirüs, 2020-21 NBA Sezonunu da Etkileyebilir!

NBA‘de coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan 2019-20 sezonunun akibeti halen belli değil ki bu sezonun durumuna bağlı olarak 2020-21 sezonu da negatif etkilenebilir.

ABD basınında yer alan son haberlere göre NBA yönetimi, 2020-21 sezonunun başlangıç tarihi öteleyerek bitiş döneminin de Temmuz-Ağustos aylarında olmasını sağlayabilir.

Hatta ESPN’in haberine göre NBA yönetimi 2020-21 sezonunun başlangıç tarihini Aralık 2020 olarak hedefliyor.

Her ne kadar ABD’de salgın kontrol altına alınanamamış olsa da tüm yetkililer NBA sezonunun yaz döneminde tamamlanmasını bekliyor. Tabi bu da 2020-21 sezonunun ESPN’in belirttiği gibi Aralık ayında başlamasını gerektirecek ki bu durumda oyuncular lokavt sezonlarında gördüğümüz gibi 82 maç yerine daha kısa bir normal sezon ile karşılaşacaklar.

Son olarak 2011 yılında lokavt olmuş ve normal sezonda 66 maç oynanmıştı. Lokavt 8 Aralık’ta sona ermiş ve sezonun ilk maçı 25 Aralık’ta Noel’de oynanmıştı. Ama buna karşın play-off takvimi etkilenmemiş ve her zaman olduğu gibi Nisan sonu başlamış, Haziran ortasında oynanan NBA finalleri ile sezon tamamlanmıştı.

Geride bıraktığımız günlerde hatırlayacağınız üzere NBA yönetimi sokağa çıkma yasağı bulunmayan eyaletlerdeki takımların tesislerini bireysel antrenmanlar için açabilmesi konusunda izin vermişti. Ancak yönetim halen 2019-20 sezonunun nasıl devam edeceği hakkında bir karar almış değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …