Güncel Haberler

Will Cyburn: “Darüşşafaka’da Takımın İyi Bir Parçasıydım.”

Bu sezon sakatlığı nedeniyle fazla izleyemediğimiz CSKA Moskova‘nın yıldızı ve Darüşşafaka Tekfen‘in eski oyuncusu Will Clyburn, Eurohoops’un instagram canlı yayınına katıldı.

Clyburn öncelikle yaşadığı ön çapraz bağ sakatlığı hakkında konuştu:

İniş ve çıkışlarım oluyor. Bu sakatlığı bilenler anlayacaktır, iyileşme sürecinde iki ay boyunca sürekli aynı şeyleri yapmak sizi yoruyor. Temasa geçemiyorum ancak koşuyorum, ağırlık kaldırıyorum.

Eurohoops

Clyburn sakatlığına rağmen takımı CSKA’nın sorun yaşamadan yoluna devam ettiğini belirtti:

Takıma kredi vermem gerekiyor. Ben sakatlandıktan sonra Olympiacos‘a kaybettiler ama buna katlandılar. James resmen takımı taşıdı. Mike’a saygı göstermek zorundayım.

Eurohoops

EuroLeague’in yeniden sahne alması konusunda Will Clyburn’ün görüşleri şu şekildeydi:

Sezonun geri dönmesi zor olacak. Tarih belirlemek mantıklı değil. Bence sezon devam etmeyecek, bu yüzden gelecek sezona hazırlanmak en iyisi. Her şey yolunda ve kontrol altındaysa, birçok kişi sezonun devamını isteyecektir, ancak sadece kontrol altındaysa. Şu an basketboldan başka bir şey düşünemezsiniz.

Eurohoops

Yıldız oyuncu NBA draftında seçilmemesiyle ilgili ise şu yorumları yaptı:

Avrupa hakkında hiçbir şey bilmiyordum, rüyam NBA idi. Menajerim draftten sonra benimle konuştu. Basketbol oynamak ve ailemle ilgilenmek istedim. Yaz Ligi’nde mücadele ettim ama iyi geçmedi.

Eurohoops

Darüşşafaka dönemi hakkında da ifadeler kullanan Clyburn şunları söyledi:

Almak istedikleri oyuncu olan Mindaugas Kuzminskas’ı NBA’e, New York Knicks‘e kaybettiler ve o zaman boştaydı. O sezon onların son transferiydim. Koç David Blatt ile konuştuğumda bana ‘takıma yardım etmeye geleceksin’ dedi. Takımın iyi bir parçasıydım. Bu ekipte yetenekliydik. Hepimiz kaldı, biz gürültü yapmak. Bütün bu durum gelişmeme yardımcı oldu.

Eurohoops

Darüşşafaka’dan sonra Rus devinin yolunu tutmasıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

CSKA dışında başka herhangi bir teklifle ilgilenmedim. Nereye gitmek istediğimi biliyordum,” şeklinde konuşan Clyburn ABD’de kariyerine devam edip etmeyeceği konusunda “NBA’e gitmek istiyorum ama oynamak istiyorum. EuroLeague’de bir yıl daha oynamak istiyorum. Benchte oturmak için kilit rolde olduğum bir yerden ayrılmak istemiyorum.

Eurohoops

EuroLeague’deki en iyi oyuncu sorusuna artık alıştığımız bir cevap verdi “Shane Larkin ve Mike James” dedi. Clyburn, savunulması en zor oyuncu olarak Fenerbahçeli De Colo’yu işaret etti:

“Nando De Colo. O bir katil.”

Eurohoops

En İyi Beş tercihini de yapan yıldız oyuncu Shane Larkin, Nando De Colo, Cory Higgins, Anthony Randolph ve Kyle Hines‘ı seçti.

Turnuvada karşılaştığı en büyük trash talkerlardan bahseden Will Clyburn CSKA’dan eski takım arkadaşları Sergio Rodriguez ve De Colo‘yu söyledi. Clyburn’ün röportajında en ilgi çeken cevap da buydu sanırım. Özellikle De Colo sessizliği ve soğuk kanlılığı ile bilinen bir oyuncu ama demek ki biz yeteri kadar iyi tanımıyoruz 🙂

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …