Güncel Haberler

Doğuş Balbay: “En Çok Mike James’i Savunmaktan Keyif Alıyorum.”

Anadolu Efes corona günlerinde taraftarları ile video konferanslar düzenlemeye devam ediyor. Bu kez takımın tecrübeli kaptanı Doğuş Balbay‘ı taraftarlarla buluşturdular.

Anadolu Efes ve milli takımın başarılı oyuncusu taraftarların sorularını samimi şekilde cevapladı. Kulübün saha anonsörü Mustafa Özben’in moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette Balbay, öncelikle tüm hastaların sağlığına kavuşmasını dilediğini ve bunun tüm şampiyonluklardan daha önemli olduğunu belirtti:

2019-20 sezonunun kalanı için hedefimiz hem Turkish Airlines EuroLeague hem de ING Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olmak. Ancak en önemlisi hem ülke olarak hem de dünya olarak herkesin sağlığına kavuşması. Her şey çözüldükten sonra şampiyonlukları kazanarak taraftarlarımızla kutlama yapmak istiyoruz.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Doğuş, örnek aldığı basketbolcular konusunda şu cevabı verdi:

En çok Manu Ginobili’yi izlemeyi severdim. Onun kazanma hırsı, mücadelesi, saha içinde kendini kaybetmesi benim çok hoşuma gidiyordu. Daha eski dönemde ise oyun olarak Dennis Rodman’ı çok severdim. Sıçrama konusunda ise çocukluk kahramanım Vince Carter’dı.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Bu sezon kaybetmelerine rağmen sahalarında oynadıkları CSKA Moskova maçını unutamadığını aktaran Doğuş Balbay, sözlerine şöyle devam etti:

Taraftarımız bu sezonun başından sonuna kadar harikaydı. Ancak CSKA Moskova maçında seyircimiz muhteşemdi. CSKA maçı bu sezon sahada olmaktan en çok keyif aldığım maçtı. O sinerjiyi unutamıyorum. Ayrıca o maçtan uzaktan attığım üçlük de unutamadığım anlardan biriydi. Topu çaldığımda sürenin çok az olduğunu biliyordum. Tek bir atış şansım vardı. O tip durumlardaki hissiyat çok farklı. Topu çaldığım için de taraftarın enerjisi çok yükselmişti. Ben de bu enerjiyle birlikte kendime inanarak şutu kullandım ve ne mutlu ki basket oldu. Ama zaten o tip atışları da antrenmanlarda çalışıyoruz. Tamamen şansa bağlı bir şut değildi.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Tecrübeli kaptan “Bu sezon savunmaktan en çok keyif aldığın oyuncu kimdi?” sorusuna şöyle cevap verdi:

Bu sezon en çok CSKA Moskova oyuncusu Mike James’i savunmaktan keyif alıyorum. Bu tip yetenekli, skorer ve atletik oyuncuları savunmak her zaman bana çok keyif veriyor. İstanbul’daki maçta galibiyet sayısını benim üstümden attı ama Rusya’daki maçta onu son topta tutabildim. Ne mutlu ki rövanşı alabildim.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Anadolu Efes’te henüz 25 yaşında kaptanlık görevine getirlmesinin kendisi için adeta bir rüya olduğunu belirtti:

Her gün kaptanlığın içini doldurmak için ekstra çalışıyorum, bu konuda kendimi zorluyorum. Genç kardeşlerime örnek olma sorumluluğum da var. Takım arkadaşlarım da bu konuda bana yardımcı olmak adına ellerinden geleni yapıyorlar. Özetle, bu takımın kaptanı olmak benim için çok büyük bir gurur.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Doğuş son olarak kariyerinin başlangıcı ve sezon hedeflerinden bahsetti:

Basketboldan önce futbolcu olma hayalim vardı. Benim ilk hayalim yeşil sahada olabilmekti. Sonra bir anda kendimi basketbol içerisinde buldum. Basketbola başladıktan sonra A takım seviyesine çıkmayı istiyordum. Sonrasında Amerika fırsatı çıktı, eğitim hayatıma ve basketbola orada devam ettim. Şu an ise en büyük hayalim EuroLeague şampiyonluğuna ulaşabilmek. Çünkü Anadolu Efes ile ulaşamadığımız tek başarı olarak o kupa kaldı. Ayrıca A Milli Takımımız ile Olimpiyat Oyunları’nda yer almayı hayal ediyorum.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …