Güncel Haberler

Prepelic’in Kaderi Carroll’un Emekliliğine Bağlı

Geniş ve kaliteli kadrosuyla son 10 yılda her zaman Turkish Airlines Euroleague‘in favorileri arasında yer alan Real Madrid, yeni sezon yapılanmasına başladı ve iç transferde de hareketli günler geçiriyor.

Sezonun askıya alınması oyuncuların kariyerini ve kararlarını da etkilemiş durumda. İspanyol ekibinin tecrübeli skorer Jaycee Carroll, sezon içerisinde verdiği demeçlerle bu sezon sonu emekli olacağının net sinyallerini vermişti. Ancak coronavirüs salgını nedeniyle sezonun askıya alınmış olması nedeniyle tecrübeli skorerin bir sezon daha devam etmek istediği gelen haberler arasında. Zaten yönetim de kendisine Kasım ayında bir kontrat teklifi sunmuştu ve halen olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadılar.

Aslında Real Madrid de Carroll’un kararını bekliyor çünkü ona göre Klemen Prepelic‘in durumu şekillenecek. Badalona’da kiralık olarak geçirdiği sezonda iyi işlere imza atan Sloven skorerin kontratında Real Madrid’in 1 yıl daha devam etme opsiyonu bulunuyor. Ama Carroll’un devam etmeye karar vermesi durumunda kadroda tutulmayacak.

37 yaşında olan ve 2011 yılından beri Real Madrid için mücadele eden Carroll, kulüp tarihinin en çok maça çıkan yabancı oyuncusu konumunda. Bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 7.9 sayı, 1.2 ribaund ve Liga Endesa’da ise 10.7 sayı, 1.9 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

27 yaşında olan Prepelic ise bu sezon kiralık olarak forma giydiği Joventut Badalona’da EuroCup sahnesinde 17.0 sayı, 3.9 asist ve Liga Endesa’da ise 22.3 sayı, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …