Güncel Haberler

Baskonia, Nedovic ile İlgileniyor

Liglerin askıya alınmasıyla beraber takımlar artık transfer çalışmalarına yönelmeye başladılar.

Bu sezon guard rotasyonundan sakatlıkların da etkisiyle verim alamayan Kirolbet Baskonia, buraya kesinlikle bir takviye yapmak istiyor.

İspanyol ekibinin gündemindeki isimlerden biri de performansıyla Olimpia Milano‘da beklentileri karşılayamamış olan Sırp guard Nemanja Nedovic.

Aslına bakarsanız Nedovic de çok sakatlanan bir guard, dolayısıyla Baskonia’nın Vildoza ve Granger gibi isimlerde olduğu gibi onu kadroya katarsa yeni sezonda da sakatlıklar nedeniyle üzülmesi muhtemel olacaktır.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki Sırp guard, Euroleague sahnesinde 28 haftanın ardından sadece 17 maçta ortalama 16.1 dakika görev alabilmiş ve 7.9 sayı, 1.2 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Yetenekleri tartışılmaz oyunculardan birisi ancak hem fiziksel olarak kırılgan olması hem de savunmadaki zaafları onu artık üst düzey basketbolda tutamayacak gibi görünüyor. Baskonia onu transfer ederse bile takımın 2.guardı olarak düşeneceklerinden eminim. İstikrarı sağlayamadığı sürece de kariyeri düşmeye devam edecektir ve 2020-21 sezonunu da iyi değerlendiremezse tekrar Euroleague seviyesinde kontrat bulabileceğini düşünmüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …