Güncel Haberler

Ömer Faruk Yurtseven NBA Drafı’na Katılıyor

Ülkemizi NCAA takımlarından Georgetown forması ile temsil eden genç uzun Ömer Faruk Yurtseven, kariyeri için önemli bir karar verdi.

Jon Rothstein’ın haberine göre Ömer Faruk 2020 NBA Draftı’na katılacak oyuncular arasında yer alacak ve Draft’ın sonucu ne olursa olsun okulu Georgetown’a da geri dönmeyecek.

Ülkemizde Fenerbahçe altyapısından yetişen ve A takım seviyesine çıkacağı ilk yıllarda olaylı bir şekilde NCAA’e gitmeye karar veren Ömer Faruk, NC State Koleji’nde 2 yıl oynadıktan sonra Georgetown takımına transfer olmuştu.

NCAA kuralları gereği okul değiştirdiği için geçen sezon forma giyemeyen 21 yaşındaki yetenekli pivot, bu sezon ise 26 maçta ortalama 27 dakika sahada kalırken 15.5 sayı, 9.8 ribaund, 1.5 blok istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti.

Hatırlayacağınız üzere daha önce Şehmus Hazer, Yiğitcan Saybir, Ragıp Berke Atar ve Ercan Osmani de ülkemizi 2020 NBA Draftı’nda temsil edeceklerini açıklamışlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Dallas’ı Farka Boğdu ve Galibiyet Serisini 10 Maça Çıkardı!

NBA Doğu Konferansı lideri Boston Celtics konuk ettiği Batı ekibi Dallas Mavericks‘i 110-138’lik skorla geçmeyi …