Güncel Haberler

RESMİ: Diaw Başkanlık Görevini Bıraktı

Fransa’nın efsane oyuncularından olan ve Fransa JeepElite Pro A takımlarından Metropolitans 92’nin başkanlığına seçilen Boris Diaw, 10 ay sonra görevinden istifa etti.

Diaw’ın görevinden istifa ettiği kulübün resmi sayfasında açıklandı.

Diaw’dan önce başkanlık görevini yürüten Jean-Pierre Aubry, Le Parisien’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Bizim için büyük bir kayıp. Biraz uzaklaşmak ve rahatlamak istedi. Bu karara ancak saygı duyabiliriz. Diaw bizim için harika bir elçiydi.

Le Parisien & Eurohoops

Diaw, 4 Temmuz 2019 tarihinde, yani profesyonel oyunculuk kariyerine son verdikten 9 ay sonra kulübün başkanlığına seçilmişti. Oyunculuk kariyerinin de son sezonunu Metropolitans’da geçiren Diaw, NBA kariyerinde 1183 normal sezon ve 119 play-off maçında boy göstermiş, 2014 yılında da San Antonio Spurs forması ile NBA şampiyonluğu yaşamıştı.

Diaw başkanlık görevini bırakırken, bazı kişisel projelerine odaklanacağını açıkladı. Onun yerine başkanlık görevini ise geçici olarak yönetim kurulu üyesi Alain Bouvard üstlenecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Başkentten Yenilgiyle Dönüyor

Fransa Betclic ELITE Pro A 15. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Paris Basketball‘a …