Güncel Haberler

Baskonia Başkanı, Ivanovic ve Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Kirolbet Baskonia‘nın başarılı ve tecrübeli başkanı Josean Querejeta, coronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin 2020-21 sezonunda da net olarak hissedileceğini, İspanya Liga Endesa‘nın 20 takımla oynanacağına inanmadığını açıkladı.

Başkan, El Correo’ya yaptığı açıklamada kulübün durumu, corona salgının ekonomik etkisi ve yeni sezonda ligin 20 takımla oynanacağı haberlerine dair açıklamalarda bulundu. Querejeta, karşılaşmaların seyircisi oynanacak olmasıyla birlikte takımların gelirlerinin %30’a kadar azalacağını tahmin ettiğini de ekledi.

2021 yılına kadar maçları seyircisiz oynama fikrine kendimizi alıştırmamız gerekiyor. Şu anda en önemli şey sağlık, spor bundan sonra geliyor. Önümüzdeki sezon bilet gelirlerinin de ortadan kalkması, sponsor anlaşmalarının azalması, yayın gelirlerinin azalması gibi sebeplerle bütçemizde beklediğimiz gelirler %30’a kadar düşecektir.

El Correo & Eurohoops

İspanya’da yerel basının yayınladığı son haberlerde ligin yeni sezonda 20 takımla oynanabileceği söyleniyordu ancak tecrübeli başkan bu konuda aynı fikirde değil:

Ne böyle bir değişikliğe gerek ver ne de yeterli zaman. Eğer ligden düşen takım olmazsa mantıklı olan çözüm lige yükselen takımın da olmamasıdır. Herkesin bu duruma adapte olması gerekiyor.

El Correo & Eurohoops

Açıklamalarına son verirken koç Dusko Ivanovic’in durumu hakkında da konuştu Querejeta:

Onunla çalışmaya devam etmeyi çok isterim, bu konu üzerinde önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Onun da bizimle çalışmaya devam etmeye sıcak bakacağını düşünüyorum.

El Correo & Eurohoops

Baskonia, son yıllarda bütçe yapılanması ve doğru transferler konusunda eski performansının uzağında olsa da halen hem Euroleague hem de Liga Endesa’nın en istikrarlı takımlarından biri. Tecrübeli başkanın da dediği gibi küçülen ekonomi de Liga Endesa’nın finansal şartlarını 20 takımın birden sağlaması pek de mümkün olmayacak zaten. Bir çok lig gibi küçülmeye gidilip takım sayısının azaltılmasının hem takımlara hem de lige daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …