Güncel Haberler

12 Takımlı Liga Endesa Turnuvasının Ev Sahibi Adayları Belli Oluyor

İspanya Liga Endesa geçtiğimiz günlerde henüz sezonu tescil etmemiş bir çok lige emsal olacak bir karar almıştı.

ACB yönetimi, 2019-20 sezonunu tek bir şehirde düzenlenecek 12 takımlı turnuvayla Temmuz ayında tamamlamayı planladığını açıklamıştı.

Catalunya Radio’nun haberine göre Barcelona, Liga Endesa’nın sezonu tamamlamak için yapacağı bu turnuvaya ev sahipliği yapmayı istiyor.

Barcelona dışında Gran Canaria ve Andorra da turnuvaya ev sahipliği yapma konusunda ACB yönetimine istklerini ileten şehirler, kulüpler olmuşlardı. Turnuvada yer alacak 12 takım ligin askıya alındığı dönemde son puan sıralamasına göre ilk 12 takım olacakken, turnuvanın yapılıp yapılamayacağına ise ülkedeki sağlık durumuna göre 31 Mayıs’a kadar karar verilecek.

Diğer bir önemli nokta ise geçtiğimiz gün çıkan haberlere Barcelona, hem Liga Endesa hem de Euroleague’in geri dönmesi durumunda maçların çakışması sebebiyle Euroleague’de mücadele etmeyi tercih edeceğini belirtmişti. Liga Endesa’nın 31 Temmuz’dan önce ve Euroleague’in ise 4-26 Temmuz tarihleri arasında tamamlanması bekleniyor. Euroleague’de sezonun geleceği hakkındaki nihai kararını 24 Mayıs’a kadar vermiş olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …