Güncel Haberler

Slovenya Federasyonu, Itoudis’i Doncic ile İkna Etmeye Çalışıyor

Slovenya Basketbol Federasyonu, bir süredir koç Dimitris Itoudis ile görüşmelerini sürdürüyor ve yönetime göre Yunan koç için en büyük motivasyon Luka Doncic‘i çalıştırmak olacak.

Geçtiğimiz haftalarda Slovenya’nın milli takımın başına CSKA Moskova‘nın Yunan koçu Itoudis’i getirmek istediği haberleri çıkmış ve yetkililer de bu haberi onaylamıştı, taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü dile getirilmişti.

Siol.net sitesine konuşan Slovenya Basketbol Federasyonu Başkanı Matej Ervac‘a göre, Yunan koçun bu iş tekflini kabul etmesi konusundaki en büyü motivasyon Dallas Mavericks‘in yıldızı Doncic olacak:

Biz Avrupa şampiyonuyuz. Bunu korumak bir koç için müthiş bir meydan okuma. Ayrıca Olimpiyatlar’da var. Muhtemelen en büyük meydan okuma Doncic’le çalışmak. İlk olarak onun etrafına bir takım kurup diğerlerinin onunla olmaktan memnun olmasını sağlamak.

Onu takımımıza kazandırmak üzere kaynaklar bulacağımıza inanıyorum. Onun Avrupa’da en fazla kazanan koçlardan birisi olduğunu da biliyorum.

Siol.net & Eurohoops

Slovenya, 2021 yazına ertelenen Tokyo Olimpiyatları’na katılabilmek için Litvanya’nın Kaunas kentinde düzenlenecek Eleme Grubu’nda mücadele edecek.

Kadrosunda, Luka Doncic, Goran Dragic, Anthony Randolph, Gasper Vidmar, Klemen Prepelic gibi önemli isimleri barındıran Slovenya, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı kazanarak tarihe geçmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dallas, Doncic’in Tarihi Performansıyla Atlanta’yı Deplasmanda Yendi!

NBA Batı Konferansı rakiplerinden Dallas Mavericks, konuk olduğu Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı Doncic’in tarihi performansı …