Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Obradovic’e Yeni Teklif!

Coronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verilmiş olması takımlarımızın da gelecek planlarını yapmaya erken başlamalarına neden oldu.

Fenerbahçe Beko için en önemli konu kontratı bu yaz bitecek olan koç Zeljko Obradovic ile yeniden anlaşmak.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde koç Obradovic yazılı bir açıklama yapmış ve kendisine sarı lacivertlilerden henüz bir teklif gelmediğini açıklamıştı. İşte bunun üzerine yönetim harekete geçti.

Milliyet’in haberine göre yönetimden Sırp koça bir teklif gitti ve ülkesinde bulunan koç da cevap vermek için süre istedi. Obradovic bu yeni kontratı kabul ederse eski kontratında kazandığının yarısına yakın bir maaş ile yola devam edecek.

Haberin detaylarında bir konu daha var ki bence çok önemli. Tecrübeli koç kadrodaki oyuncuların bir çoğunun kontratının devam etmesinin de etkisiyle yönetime bu durum hakkındaki kararını da sordu, bilgi istedi. Çünkü yönetime yakın kaynaklardan gelen haberlere göre yüksek kontratı bulunan isimlerle mevcut kriz ortamında karşılıklı anlaşılarak yolların ayrılacağı belirtiliyor. Sarı lacivertlilerin cephesinde 2 hafta içinde bir karar çıkması bekleniyor. Bu arada koç Obradovic ile Barcelona’nın yakından ilgilendiği de biliniyor. Ancak İspanyol ekibi öncelikle koçun Fenerbahçe ile durumunun netleşmesini bekliyor.

‘Her şeye hazırım’

Sözleşmesi Euroleague’in oyuncular ve koçlarla yaptığı yeni anlaşmaya göre 31 Temmuz’a kadar otomatik uzayan koç Obradovic’in yönetime her türlü yardıma hazır olduğunu ilettiği belirtildi:

Her türlü yardıma, her şeye hazırım. Bütçe konusunda da sıkıntı çekmenizi istemem. Tüm planlamalara açığım. Bütçe düşürülse dahi iyi bir planlama ile başarılı olunur.

Milliyet

Ayrıca tecrübeli koçun takımını böyle sıkıntılı bir dönemde bırakmak istemediği, taraftar ve yönetim ile yakaladığı sinerjiden, iletişimden çok memnun olduğu da belirtildi.

Koçun daralacak yeni bütçeye göre iyi bir planlama ile, genç oyunculara yatırım yaparak da takımı oluşturabileceğini yönetime ilettiği söyleniyor. 60 yaşındaki koçun kariyerini Fenerbahçe çatısı altında tamamlamak istediği, sonrasında ise Euroleague yönetiminde ya da ülkesinde daha çok işin idarecilik kısmında görev almak istediği de kendisine yakın kaynaklardan gelen haberler arasında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …