Güncel Haberler

VTB CEO’sundan Euroleague Yönetimine Sert Eleştiri

VTB Lig CEO’su Kortsin, ligin iptaline ve Euroleague’in kararlarına dair açıklamalarda bulundu.

RIA Novosti’ye açıklamalarda bulunan Ilona Korstin öncelikle VTB Ligi’nin neden şampiyonsuz olarak iptal edildiğini açıkladı:

Ne şampiyon ne de MVP’yi belirleyeceğiz. Sezon tamamlanmadı ki… Şampiyonu belirlemek adil ve sportmence değil. İnsanların öldüğü, herkesin kendi sağlığını düşündüğü bir ortamdayız. Herkes bu krizden çıkmayı amaçlıyor. Şampiyonanın ne olacağıyla alakalı tartışmalar… Bunları dinlemek garip gerçekten. Biz düşüncemizi dile getirdik, durumun spor ilkelerine uygun olmadığını, takımların eşit sayıda maç oynadığını söyledik.

RIA Novosti & Eurohops

VTB Lig olarak ciddi bir finansal darbe aldıklarını ve gelecek sezona Ekim ayında başlamak istediklerini belirten Krostin, Euroleague yönetimini de net şekilde eleştirdi:

EuroLeague’in ligi devam ettirmesi, bana göre, gerçekçilikten uzak. Bu tabii EuroLeague’in hakkı, para kaybetmek istemiyorlar. Ancak şu anda baktığımızda tüm bunlar kurgu kategorisinde. Bu durum kulüpleri de belirsizlik içinde bırakıyor. Kendi açımızdan bakınca biz sorumlu ve dürüst davrandık, kimseye yanlış umutlar vermeden ligin bitirilmesine karar verdik. EuroLeague’in bu kesinliği yok ve bu da herkesi gerçekleşmeyecek bir mucize beklemeye zorluyor.

RIA Novosti & Eurohops

VTB CEO’su Euroleague’in tavrı konusunda sonuna kadar haklı. Şartlar böyleyken halen ligin devam etme olasılığı hakkında mav boncuk dağıtmanın bir anlamı yok. FIBA’nın yaptığı gibi Eylül ayına ertelemek mantıklı bir karar olacaktır. Böylelikle takımlar da önlerini görüp yeni sezonun hazırlıklarına başlayabilirler. Yazın ortasında maç oynatmanın mantıklı bir tarafı pek yok ki bu yeni sezonun da başlangıcını etkileyecektir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Brown, Kazan’dan Ayrıldı (Yeni adresi: Maccabi)

Rusya’nın işgali nedeniyle geride bıraktığımız sezonu tamamlayamadan Turkish Airlines Euroleague‘den ihraç edilen, gelecek sezon da …