Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Önce Risk Faktörü Ortadan Kalkmalı.”

Coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Europe Cup‘da zirve yarışı veren Pınar Karşıyaka‘nın ve aynı zamanda milli takımımızın başarılı antrenörü Ufuk Sarıca, sağlığın her şeyden önce geldiğini bir kez daha vurguladı.

Hem lig hem de Avrupa’da şampiyonluk kovalayan Kaf-Kaf’ın tecrübeli koçu DHA’ya verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Ligde Anadolu Efes’in hemen ardında ikinci sıradaydık. Yeni kurulan bir takım olarak bence sezonun en başarılı ekibiydik. Europe Cup’ta da üst üste 13 galibiyetlik bir seriyle yarı finale kalıp tarihimizin Avrupa’daki ilk kupasına çok yaklaşmıştık. Böyle iyi giden bir sezonun eşi görülmemiş şekilde durması üzücü ama sağlık her şeyden önce gelir.

DHA

“ÖNCE RİSK FAKTÖRÜ ORTADAN KALKMALI”

FIBA’nın Europe Cup’ta format değişikliğine giderek kalan maçları yeni sezon öncesi Final Four şeklinde oynatma kararı aldığını hatırlatan Ufuk Sarıca görüşlerini şöyle iletti:

Ligde de iyimser olarak sezonun kalan bölümünün yaz aylarında oynanıp tamamlanmasını bekliyorum. 19 Mart’ta ligler ertelendikten sonra yabancılarını gönderen takımlar oldu. Belki kalan maçlar kısıtlı takımla, kısa bir Play-Off turuyla oynanabilir. Ancak öncelikle salgın geçip risk faktörü ortadan kalkmalı. Takımların ligin kalanı oynanırsa oyuncuları getirtip tekrar hazırlamak için 1 aylık antrenman sürecine ihtiyacı var.

DHA

Elindeki 6 yabancı arasından Crocker ile yolları ayırmayı seçen Pınar Karşıyaka’da koç Sarıca, kalan kadroyu korumak istediğini de sözlerine ekledi. Mütevazi bütçelerle ne kadar iyi işler çıkarabildiklerini daha önce hem burada hem de Beşiktaş’ta gösteren koç Sarıca ve ekibinin yeni sezonunda da küçülmesi beklenen basketbol piyasasında önemli işlere imz atmasını bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …