Güncel Haberler

Printezis, Euroleague’de Son 10 Yılın Takımına Seçildi

Turkish Airlines Euroleague tarafından düzenlenen Son 10 Yılın Takımı seçiminde listeye son eklenen isim Olympiakos‘un tecrübeli forveti Georgios Printezis oldu.

Başarılı 4 numara, Nando De Colo, Dimitris Diamantidis, Luka Doncic, Kyle Hines, Juan Carlos Navarro ve Milos Teodosic‘den sonra bu prestijli ünvana sahip olan 7. isim oldu.

Turnuva tarihinin gördüğü en istikrarlı ve “winner” isimlerden biri olan Yunan forvet, Euroleague kariyerine Unicaja Malaga forması ile başlasa da yıllarının neredeyse tamamını Olympiakos’da geçirmiş ve Yunan ekibi ile 2 Euroleague şampiyonluğuna da imza atmıştı.

Taraftarlar, medya mensupları ve Euroleague takımlarının koçları arasında yapılan oylamada Son 10 Yılın Takımı’nın bir üyesi olan Printezis, kariyerindeki tartışmasız en önemli şutu 2012’de İstanbul’da düzenlenen Final Four’un finalinde CSKA Moskova karşısında bulmuş, takımına şampiyonluğu getirmişti.

Toplamda 2.696 sayı üreten Printezis, topladığı 1.117 ribaund ile bu alanda tarihin en iyi 5. oyuncusu konumunda. Geçtiğimiz 10 yılın istatistiklerine baktığımızda 2.500 sayı ve 1.000 ribaund barajını Yunan forvet dışında geçebilen tek isim Barça’nın Hırvat uzunu Ante Tomic oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …