Güncel Haberler

Panathinaikos NBA Patentli Guardı Listesine Aldı

2020-21 sezonu için açılan transfer gündeminde en çok adı duyulan Euroleague takımlarından biri olan Panathinaikos guard rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendirmek istiyor.

Calathes’in CSKA ile anlaşma ihtimali gündemde yer alırken Yeşiller, oyun kurucu hamlesi için son olarak Indiana Pacers forması giyen, Naz Mitrou-Long‘un durumunu takip ediyorlar.

Kanadalı olan ve aynı zamanda Yunan pasaportu da buluna Long, Pacers ile sadece 3 maça çıkmış ve ortalama 14.3 dakika süre alırken 4.7 sayı, 2.0 ribaund, 2.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti. G-League’de ise Fort Wayne forması ile 14 maçta ortalama 27.3 dakika süre alıp 13.7 sayı, 5.9 ribaund, 6.1 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile iyi bir sezon geçiriyordu.

1.93 metre boyunda olan 26 yaşındaki Long, bir oyun kurucu için gayet iyi bir fiziğe sahip ve hem saha görüşü hem de oyun bilgisi yüksek. Bununla beraber ribaundlarda da takımına destek olan bir guard. Hücumda çok özel bir yeteneğe sahip değil ama herşeyi yapabilen, komple bir oyuncu. NBA seviyesinde işinin zor olduğunu gördük aslında ama Euroleague sahnesinde rahatlıkla ilk 5 oynayabilecek seviyede.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …