Güncel Haberler

Milano Guard Rotasyonunu Walkup ile Güçlendirmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘de yıllardır iyi paralar harcayan ama genelde koç seçimleri yüzünden başarısız olan Olimpia Milano, bu kez Ettore Messina’nın göreve gelmesi ile başarılı bir sezon geçirdi diyebiliriz.

Coronavirüs nedeniyle bu sezonun askıya alınmasıyla da yeni sezon için transfer çalışmalarına başladılar.

Guard rotasyonunda Mack, Nedovic, Sykes gibi isimlerden istediği verimi alamayan İtalyan ekibi bu kez daha sağlam hamleler yapmak istiyor ve listelerinde yer alan isimlerden biri de Zalgiris Kaunas ile 2 yıldır Euroleague sahnesinde istikrarı ile dikkat çeken Thomas Walkup.

2018 yılında imzaladığı 2 yıllık kontratı bu yaz sona erecek olan Birleşik Amerikalı guard transfer piyasasının favori isimlerinden biri olmaya aday.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon askıya alınana kadar 28 maçın tamamında forma giyerken ortalama 26 dakika sahada kalmış ve 9.6 sayı, 3.6 ribaund, 5.5 asist, 1.0 top çalma ile komple bir performans sergilemişti. Güçlü fiziği, akıllı penetreleri ve üst düzey saha görüşü ile her koçun takımında görmek istediği, aynı zamanda istikrarlı ve kaliteli karaktere sahip bir guard. İşin savunma tarafında da kesinlikle Milano’ya sınıf atlatabilecek bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …