Güncel Haberler

Olympiakos, Galatasaray’da Parlayan Uzunu Gündemine Aldı

Turkish Airlines Euroleague takımları ligin süresiz olarak askıya alınmasıyla birlikte transfer çalışmalarına konsantre oldular.

2020-21 sezonu öncesi büyük olasılıkla Sırp yıldız Milutinov’u kaybedeceği için pota altı rotasyonunu güçlendirmek isteyen Olympiakos, gözünü tanıdık bir isme dikti.

Sportando’nun haberine göre Yunan ekibi bu sezon 7DAYS EuroCup sahnesinde temsilcimiz Galatasaray Doğa Sigorta ile dikkat çeken bir performans sergileyen Alex Poythress ile ilgileniyor. Birleşik Amerikalı uzunun kontratı Haziran itibariyle sona erecek. Elbette Yunan ekibinin bu hamlesi Cremona’da kiralık olarak oynayan ve geri dönecek Ethan Happ’ın durumuna da bağlı.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Poythress ABD dışındaki ilk deneyimini yaşadığı sarı kırmızılılarda BSL sahnesinde 13 maçta 12.3 sayı, 5.9 ribaund, 1.0 asist ve EuroCup sahnesinde ise 7 maçta 13.6 sayı, 7.1 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etmiş, bir üst seviye için hazır olduğunu net olarak göstermişti.

Sezon ortasında ailevi nedenlerden dolayı takımdan ayrılan Ben Moore yerine temsilcimize katılan ve birçok iyi performansa imza atan 4 numara, toplamda 52 maçlık bir NBA deneyimine sahip olmasının yanı sıra üç sezon da G-League’de boy gösterdi. Soğuk kanlılığı ve alçak posttaki etkinliği ile dikkat çeken Poythress, güçlü fiziği ile 5 ve çabuk ayakları ile 4 numarada da süre alabilen çok yönlü bir uzun. Euroleague seviyesinde faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …