Güncel Haberler

İspanya Liga Endesa Sezonu Örnek Olacak Bir Yöntemle Bitirmeyi Hedefliyor

İspanya Liga Endesa askıya alınan 2019-20 sezonun akibeti hakkında önemli bir karar vermeye hazırlanıyor.

Coronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana Avrupa’da basketbol durdu ve bazı ligler sezonu mevcut şekliyle tescil ederken bazıları ise beyaz sezon ilan etti. Ama Liga Endesa bu liglerin aksine henüz kararını vermiş değil.

Liga Endesa yönetimi 12 takımın katılacağı bir turnuva yaparak 2019-20 sezonunu tamamlamayı planlıyor ki bu bir çok lige örnek olabilecek bir çözüm niteliğinde.

Yönetimin yaptığı açıklamaya göre ligde yer alan 18 takım yapılan toplantı sonrası sezonun bu şekilde bir turnuvayla tamamlanması konusunda anlaşmaya vardı. Tabi son kararın alınabilmesi için ülkedeki sağlık durumunun iyiye gitmesi gerekiyor, bu nedenle de 31 Mayıs’a kadar beklenecek. Planlara göre 2020-21 sezonunun etkilenmemesi için 2019-20 sezonunun en geç 31 Temmuz’a kadar tamamlanması gerekiyor.

Bu senaryonun detayları ise şöyle:

İlk 12 sırada yer alan, Barcelona, Real Madrid, Zaragoza, Tenerife, Bilbao, Andorra, Unicaja Malaga, Valencia, San Pablo Burgos, Baskonia, Gran Canaria ve Obradoiro – 6’şardan 2 gruba ayrılacak. Her gruptan en iyi 2 takım çıkacak ve yarı finalde eşleşecek.

Bu turnuvanın ev sahipliği konusunda ise iki kulübün başvurusu var; Gran Canaria ve Andorra. Lig yönetimi turnuvanın başlangıcı öncesi de takımlara 3 haftalık bir hazırlık dönemi verecek.

Düşme hattı konusunda da kararlar alındı, 2019-20 sezonu için düşme olmayacak. LEB Oro için ise bir karar açıklanmadı, yani oradan takımlar gelirse 2020-21 sezonunda ligin 20 takımla oynanması gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …