Güncel Haberler

Milano da Giedraitis’in Durumunu Takip Ediyor

Turkish Airlines Euroleague‘de 2019-20 sezonunun devam edip etmeyeceği, akibeti halen belli değil.

Bu süreçte ise takımların bir çoğu sezon bitmiş gibi yeni sezon hazırlıklarını yapmaya başladılar ve transfer pazarında hareketlilik başladı.

Bu takımlardan biri olan İtalyan ekibi Olimpia Milano, forvet rotasyonuna katkı yapmak istiyor ve listelerinde yer alan önemli isimlerden biri de Litvanyalı kanat oyuncusu Rokas Giedraitis. Böylelikle İtalyan ekibi oyuncu ile ilgilinen diğer takım Panathinaikos‘un rakibi oldu.

Litvanyalı şutörün Alba Berlin ile 2021 yazına kadar geçerli bir kontratı var ancak gelen haberler takım ile anlaşıp bu yaz serbest kalacağı yönünde.

2.00 metre boyunda olan 27 yaşındaki Giedraitis, ilk kez yer aldığı Euroleague sahnesinde hiç yabancılık çekmedi ve coronavirüs nedeniyle sezon askıya alınana kadar yer aldığı 25 maçta 13.8 sayı, %39.8 3sayı, 4.0 ribaund, 1.4 asist, 1.4 top çalma istatisitkleri ile katkı vermişti. Etkili dış şutları ve atletizmi ile hem 2 hem de 3 numarada hücumda değerli bir skor opsiyonu olduğu gibi savunmada da uzun kolları yardımıyla kaptığı toplarla takımın temposuna, kolay sayı şansına da direkt katkı yapan bir forvet.

Piyasada hayli aktif olan Milano, iki yıldız guard Delaney ile Wanamaker, Serie A’nın genç yıldızı Happ, bir diğer Litvanyalı forvet Ulanovas ve çok yönlü İspanyol forvet Abalde gibi önemli isimleri de listesine almış durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …