Güncel Haberler

Khimki Yıldızları ile Kontrat Yenileme Görüşmelerine Başladı

Askıya alınana kadar 2019-20 sezonunda Turkish Airlines Euroleague‘in etkili takımlarından biri olan Khimki, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı.

Rus ekibi öncelikle 2 yıldızı, Alexey Shved ile Anthony Gill‘i takımda tutabilmek için kontrat yenileme çalışmalarına başladı.

1.98 boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli skorer Shved, bu sezon Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 31 dakika süre alırken 21.4 sayı, 2.7 ribaund, 6.2 asist, 19.4 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmiş, skor katkısının yanında yaptığı servislerle de kariyerinin en verimli en olgun sezonunu geçiriyordu. Mirotic gelene kadar $4m ile Euroleague’in en çok kazanan oyuncusu olan Shved’e NBA’den teklifler olduğu da biliniyor. Ancak oradaki belirsizlik de Khimki’nin ekmeğine yağ sürmüş durumda ve Rus ekibi yeni kontratı en kısa zamanda imzalamak istiyor ki Shved’in menajeri de zaten önceliğin Rus ekibi olduğunu belirtmişti.

2.04 boyunda olan 27 yaşındaki forvet Gill ise, bu sezon 25 maçta 19 dakika süre alırken 8.3 sayı, 4.5 ribaund, 1.2 asist, 10.3 verimlilik puanı ile biraz beklentilerin altında kalmış olsa da halen atletizmi, çalışkanlığı, enerjisi ve özellikle ribaundlar artı dış şut tehditi ile takıma kattıklarıyla koç Kurtinaitis’in en güvendiği isimler arasında yer aldı. Litvanyalı koç takımda 3. sezonunu geçiren forveti yine elde tutarak yeni sezonda da 4 numaradaki derinliği korumak istiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …