Güncel Haberler

Adam Silver: “Tam Bir Belirsizliğin Ortasındayız.”

NBA yöneticisi Adam Silver‘dan 2019-20 sezonunun geleceğine ilişkin önemli açıklamalar geldi.

17 Nisan Cuma günü basın mensuplarıyla gerçekleştirilen telekonferans buluşmasında 2019-20 sezonunun devam etmesi konusundaki ihtimaller görüşüldü.

Silver basın mensuplarına pek iyimser açıklamalar yapmadı:

Her şey masada ama tam bir belirsizliğin ortasındayız. Ne sezonun ne zaman başlayacağını öngörebiliyoruz ne de şu tarihe kadar bir gelişme olmazsa sezonu iptal edeceğiz diyebiliyoruz.

Bu bir tarih değil, veri meselesi. Şu anda herhangi bir karar verebilecek pozisyonda değiliz ve ne zaman olacağımız da belli değil.

Her şeyi değerlendiriyoruz. Şu anda oyuncularımız ve bu işe dahil olan herkes için gerekli sağlık ve güvenliğin sağlanabileceğinin kanıtlanması lazım.

Eurohoops

Adam Silver ifadelerini şu açıklamalarla sonlandırdı:

Ben ve bu işin içindeki herkes için sorunuzu cevaplayamamanın sinir bozucu olduğunu biliyorum ancak virüsle ilgili hala kocaman bir belirsizlik var. Şimdi birçok şey değişiyor ve birkaç hafta sonra farklı bir pozisyonda olabiliriz ancak geçtiğimiz süreçte Nisan ayı boyunca bir karar veremeyeceğimize inandım. Şunu da eklemem gerekir ki, bu dediklerim 1 Mayıs itibariyle bir karar verebileceğimiz anlamına gelmiyor.

Eurohoops

NBA sezonu 11 Mart gecesi Utah Jazz’ın Fransız uzunu Gobert’in testinin pozitif çıkması ile askıya alınmıştı ve o günden beri onlar senaryo üstünde çalışmalar devam ediyor. Ayrıca son alınan kararla oyuncuların 1 Mayıs’ta alacağı maaşta da %25 kesinti yapılmasına karar verilmişti. NBA’de sezonun tamamen iptal edilmesi elbette diğer basketbol liglerine göre çok daha büyük bir ekonomik yara oluşturacak ama mevcut şartlarda farklı bir karar almakta epey zor olacak. Artık önceliğin 2020-21 sezonunun sağlıklı başlaması olduğunu düşünüyorum ki daha 2020 NBA Draftı’nın ne zaman yapılacağı bile değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …