Güncel Haberler

Euroleague Sezonu Atina, Moskova, Kaunas, Vilnius’da Tamamlamak İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘de coronavirüs nedeniyle askıya alınan 2019-20 sezonunun nasıl devam edeceği halen net değil.

Gazzetta dello Sport’un haberine göre, Euroleague yönetimi 2 senaryo üzerinde duruyor:

İlk senaryoya göre normal sezonda kalan 6 haftanın maçları ve Final 8 organizasyonu Atina, Moskova, Kaunas ve Vilinius kentlerinde, büyük olasılıkla taraftarsız olarak oynanacak.

İkinci senaryoya göre ise bu şehirlerden birinde direkt Final 8 oynanacak ve 28.hafta itibariyle oluşmuş sıralama baz alınacak. Yani 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 eşleşmeleri olacak, kazanan yarı finale çıkacak. Aynı şekilde orda da tek maçlı eleme olacak ve Final Four gibi şampiyon belli olacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse puan tablosuna göre çok ama çok ilginç eşleşmeler de bizi bekliyor olacak:

(1) ANADOLU EFES – (8) FENERBAHÇE BEKO

(2) Real Madrid – (7) Khimki

(3) Barcelona – (6) Panathinaikos

(4) CSKA Moskova – (5) Maccabi Tel Aviv

Temsilcilerimizin maçında kazanan CSKA Moskova – Maccabi Tel Aviv maçının galibi ile yarı finalde karşılaşacak.

Tabi tüm bu senaryolar konuşulurken asıl merak edilen konu hangi senaryo olursa olsun organizasyonun ya da maçların tarihleri. Çünkü Oyuncuların çoğunun kontratları Haziran’da sonaeriyor yani takımların bu organizasyonda 2019-20 sezonunda mücadele ettiği kadrolarla mücadele etmeleri pek kolay olmayacak gibi görünüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …