Güncel Haberler

Türkoğlu: “Her Daim Salonlara Döneceğimize Yönelik Pozitif Olmaya Çalışıyoruz.”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, beIN Sports’a konuk oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkoğlu, askıya alınan sezonu geri döndürebilmek, devam edebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi ve işin ekonomik boyutuna da değindi:

Bir sürü senaryolar üretmeye çalışıyoruz ama biz de zaman zaman cevaplar bulamıyoruz. Hiçbir zaman kötünün kötüsünü düşünmüyoruz. Her daim salonlara döneceğimize yönelik pozitif olmaya çalışıyoruz. Bizim de alamadığımız cevaplardan bir tanesi, bu hastalığın daha ne kadar devam edeceği… Gönlümüzden geçen ligin adaletli bir şekilde sonuçlanması.

Oyuncuların kondisyon eksikliği biraz daha böyle devam ederse bir şeylerden baya yoksun olacağız demektir. Oyuncuların hepsi ülkelerine döndüler, 15 günlük karantina sürecine girdiklerinde antrenman süresi iki hafta daha uzamış olacak onlar için. Tarihleri böyle ata ata olabilecek potansiyelden de uzaklaşmış oluyoruz.

Şu an herkesin amacı sağlık ve bunu garanti altına alabilmek. Kulüplerle de konuştuğumuzda herkes liglerin devam etmesini istiyor. Vereceğimiz karardan mutlaka rahatsız olacak kulüpler olacaktır. Herkesi oynatabilecek hale getirmek istiyoruz. Sporcu arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Daha önce spor yapmış birisiyim ve iki ay basketboldan uzak kalmış bir insanın iki haftada toparlanması zor.

Mayıs’ın sonunu beklemeden ilk haftasında bu işin olup ya da olmayacağını bütün kamuoyuyla paylaşacağız. Kontratların sürelerini geçmiş haftalarda uzatmıştık, bu ligin tamamlanmasını öngörüyoruz ileride kulüpler ve oyuncuların etkilenmemesi için. Bu süreçte alacağımız kararlarla kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. İleriye yönelik daha sağlıklı planlar yapmamız gerektiğini düşünen biriyim. İnsanlarımızın henüz farkına varmadığı bir ekonomi süreci var ve spor ekonomisi de çok küçülecektir. Bir iki ayı kurtarmak mı yoksa önümüzdeki birkaç yılı kurtarmak mı daha önemli önce bunu konuşmamız lazım. Bu tüm branşları etkileyecektir. Bir süre seyircisiz oynatma düşüncemiz olacak. Bazı kulüplerimizin bu konuda rahatsızlıkları oluyor. Bana göre bütün dünyanın şu an veremediği kararlardan bir tanesi budur.

beIN Sports

EDİTÖR YORUMU:

Türkoğlu’nun belirttiği en önemli nokta 1-2 ayı değil önümüzdeki yılları güvence altına alabilmek. Bunun yolu da maalesef ligleri oynatmaya zorlatmaktan geçmiyor. Mayıs ayının başında yapılacak açıklamada umarım bu sezonun Beyaz Sezon olarak tarihe geçeceği duyurulur. Böylece kulüpler de yeni sezon hazırlıklarına yönelirler. Ligin yaz aylarında oynatılmasının mümkün olmadığı aşikar ki bu durum yeni sezonu da etkiler ve zincirleme bir etki yaratarak ligimizi daha da zorlar hem ekonomik hem de oyuncuların sağlığı açısından. Evet takımların emeklerine yazık olacak ama maalesef bu elde olmayan ve belki de 20-25 yılda bir kere olabilecek çok özel bir durum. Matematiksel olarak düşme ya da şampiyonluğu garantilemiş takım olmadığına göre bu kararlar verilmeden ligi bu şekilde tescil etmek en doğru karar olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …