Güncel Haberler

Ray Allen: “Celtics Taraftarlarından Ölüm Tehditleri Aldım”

NBA‘in efsane şutörlerinden biri olan Ray Allen, 2008 yılında şampiyonluk yaşadığı Boston Celtics takımının taraftarlarından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Hatırlayacağınız üzere Allen, 2012 yazında Celtics’den ayrılarak o dönem Doğu Konferansı’nda en büyük rakipleri olan Miami Heat ile imzalamıştı. Bu kararı sonrası Garnett ve eski takım arkadaşları ile arası açılmıştı.

Cedric Maxwell’in podcastine katılan Allen, işte o dönemde yeşil-beyazlı taraftarlardan ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Yıldız şutör 2018 yılında yayınladığı kitabında Celtics’den neden ayrıldığını şu şekilde açıklamıştı:

Bana daha az para ödemek istiyorlardı. Beni benchten getirmek istiyorlardı. Hücumu Rondo’nun etrafına kurmak istiyorlardı. Bu şartlar altında neden Boston’da kalmak isteyeyim ki?

2014 yılında Sports Illustrated’ın yayınladığı habere göre Allen ile Garnett’ın bu ayrılık sonrası hiç konuşulmadığı belirtilmişti.

Ayrıca Rondo, 2017 yazında 2008 şampiyonluğunu anmak için bir kutlama organize etmişti. Rondo, eski takım arkadaşları ile Allen’ın daveti üzerine anlaşmaya çalıştığını ama arkadaşlarının buna izin vermediğini belirtti.

Celtics’in 2008 yılında ulaştığı 17.şampiyonluğun final serisinin 6.maçında Allen ile Garnett Lakers potasına 26’şar sayı göndererek galibiyetin mimarı olmuşlardı.

Allen, Celtics formasıyla mücadele ettiği 5 sezon boyunca, 358 maçta sahada yer alırken 16.7 sayı ve %40.9 3sayı ortalamaları ile katkı vermişti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …