Güncel Haberler

RESMİ: Fransa JeepElite Pro A Eylül Ayına Kadar Askıya Alındı

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok basketbol ligi gibi Fransa JeepElite Pro A da yaz aylarında tekrar maçların başlayabilmesi umuduyla önlemler çerçevesinde askıya alınmıştı.

Ancak gelinen son noktada salgının ülkede ve tüm dünyada artarak devam etmesiyle birlikte sezonun tamamen iptal edilmesi gündeme gelmiş durumda.

Zaten ligi yöneten LNB komitesi de 15 Nisan’da verdiği kararla 2019-20 sezonunun Eylül ayından önce geri dönmesinin mümkün olmayacağını açıkladı.

Bu karar elbette Fransa başkanının yaptığı açıklamaya da paralel olarak geldi. Hatırlayacağınız üzere başkan Macron yaptığı ulusa seslenişte ülkede halka açık hiçbir etkinliğin Temmuz ortasından önce yapılamayacağını ve ABD ile sınırların da bir sonraki karara kadar kapalı kalacağını açıklamıştı.

LNB tarafından oluşturulan çalışma grupları hem 2019-20 sezonunun nasıl bitirleceğine hem de 2020-21 sezonunun formatının nasıl şekilleneceğine dair kararlar verecekler.

Bu durumda Pro A’nın 18 takımdan 16 takıma düşmesi bekleniyor 2020-21 sezonunda. Ayrıca önemli sorulardan biri de 2019-20 sezonu iptal edilirse şampiyon ilan edilip edilmeyeceği. Lig askıya alındığında AS Monaco, Asvel Villeurbanne ve Dijon aynı galibiyet oranı (21-4) ile zirveyi paylaşıyorlardı.

L’Equipe’in haberine göre 2019-20 ve 2020-21 sezonların birleştirilip, yanı askıya alınan sezonun galibiyetlerinin yeni sezona taşınması gibi bir senaryo üzerinde de duruluyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Başkentten Yenilgiyle Dönüyor

Fransa Betclic ELITE Pro A 15. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Paris Basketball‘a …