Güncel Haberler

Mozgov’un Dönüşüne Coronavirüs Salgını Engel Olmuş!

Rus ekibi Khimki‘nin geçtiğimiz yaz büyük umutlarla transfer ettiği tecrübeli uzun Timofey Mozgov bildiğiniz üzere sakatlığı nedeniyle bu sezon hiç forma giyememişti.

Izvestia’ya konuşan koç Kurtinaitis ise ilginç bir açıklama yaptı ve yıldız uzunun tam dönmeye hazır olduğunu ancak coronavirüs salgını nedeniyle Euroleague sezonunun askıya alındığını belirtti:

Evet, 2 haftadır takımla antrenmanlara çıkıyordu. Onu bir sonraki EuroLeague maçında kullanmayı düşünmesek de önümüzdeki VTB maçında sahaya sürmeyi planlıyorduk.

2 yıl basketbol oynamadıktan sonra herkes için önceki seviyesine dönmek zor oldu. Fakat Mozgov’un play-off’ların hemen öncesinde bize katkı verebilecek seviyeye geleceğini düşünüyordum. Sağlık ekibimizin onun tedavisinde inanılmaz bir iş çıkardığını söylemem gerek.

Izvestia & Eurohoops

2019 Temmuz ayında Khimki ile 1 yıllık anlaşma imzalayan tecrübeli uzun, 8 senelik, toplam 494 maçlık NBA kariyerinin ardından tekrar Euroleague dönmüştü. Ancak Rus uzunun tam 2 yıldır bir resmi maçta bile forma giymediğini de unutmamak lazım. Yani salgın olmasa ve dönseydi bile kısa vadede katkı vermesi zordu. Şimdi bu zorunlu arayla beraber biraz daha gitmiş olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …