Güncel Haberler

Baskonia, Koç Ivanovic ile Devam Etmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague takımları yeni sezon ile ilgili planlarını ligin askıya alındığı bu günlerde yapmaya devam ediyorlar.

Kirolbet Baskonia planlarına koç ile başladı doğal olarak. Bu sezon ortasında temsilcimiz Beşiktaş Sompo Sigorta’dan ayrılarak takımın başına geçen Dusko Ivanovic ile yeni sezonda da yola devam etmek istiyorlar.

İspanyol basın organı El Correo’nun haberine göre kulüp yönetimi ve Karadağlı koç yeni sezon için anlaştılar, iş sadece imzaya kaldı.

Siyah beyazlılardan Aralık ayında ayrılan tecrübeli koç, Baskonia ile anlaşarak kariyerindeki 3.Baskonia dönemine başlamıştı.

Salgının markete getirdiği ve getireceği negatif etkilelerle beraber riski minimuma indirmek isteyen İspanyol temsilcisi, tanıdığı, bildiği koçu ile yola devam etme kararı aldı.

Karadağlı koç kariyerindeki bu 3. Baskonia periyodunda Euroleague sahnesinde 6 galibiyet, 7 yenilgi ve Liga Endesa’da ise 5 galibiyet, 4 yenilgi elde etmişti. Tecrübeli koç, önceki dönemlerde 2000-05, 2008-12 aralıklarında toplamda 9 yıl görev almıştı Baskonia. Bu yıllara 2 Liga Endesa ve 3 İspanya Kupası şampiyonluğu da sığdırmayı başarmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …